Ingezonden persbericht


Audionetics wint Pleisureworld noviteitenaward

Tijdens de Recreatievakbeurs in Hardenberg is op
12 november 2008 de Pleisureworld Noviteiten Award uitgereikt aan het bedrijf Playnetic voor hun vernieuwende en duurzame informatiezuil 'Audionetics'. Kompan, die een outdoor speelsysteem ontwikkelde, won het volgens de jury 'net niet'. De derde plaats was voor AES die een klimparcours toegankelijk heeft gemaakt voor mensen met een beperking.

Er waren dit jaar maar liefst 16 noviteiten aangemeld voor de Pleisureworld Noviteiten Award. Juryvoorzitter Erik Hordijk gaf wel aan dat de keuze dit jaar niet makkelijk is geweest; "Het lijkt soms wel appels met peren vergelijken. Sommige producten zijn een dienst, andere een fysiek product. Soms is er sprake van een nieuw product, maar er waren ook een aantal bijzondere productverbeteringen. Door te werken met een lijst van criteria konden we toch tot een objectief oordeel komen." De criteria waren: 'Nieuwheid', 'Originaliteit en oorspronkelijkheid', 'Mate van uitwerking', 'Marktpotentie', 'Commerciële onderbouwing' en 'inspelen op maatschappelijke ontwikkelingen en trends'.

De Audionetic

De medewerkers van Playnetic, een nieuwkomer in de recreatiemarkt, waren aangenaam verrast met hun uitverkiezing. Met hun product, 'de Audionetic', kan een boodschap worden weergegeven uit een informatiezuil. Doordat de energie wordt opgewekt door menselijke beweging, kan het duurzame apparaat overal makkelijk worden geplaatst. Het juryoordeel: "Het is een zeer vernieuwend en duurzaam product. Wij zien voor dit product zeer veel toepassingen. Het is breed inzetbaar en biedt ook nog verschillende reclamemogelijkheden. Wij zijn zeer aangenaam verrast dat een relatief nieuw bedrijf, afkomstig van buiten de recreatiesector, deze innovatie biedt. Dat is hoopvol voor de sector."

De ICON

Het verschil met de nummer twee, de ICON van Kompan, was volgens de jury minimaal. Met dit product is de gamewereld van de computer naar de buitenspeelplaats gebracht. Het juryoordeel: "De combinatie van buitenspelen met gamen zien wij als zeer vernieuwend. Er zijn diverse spellen mogelijk, die steeds weer een andere uitdaging bieden. De meerwaarde is voor iedereen meteen duidelijk. Met dit leuke speelapparaat is er weer een nieuw wapen voorhanden in de strijd tegen obesitas."

Buitensport zonder beperking

AES werd beloond met de derde prijs voor hun 'buitensport zonder beperking', waarbij een klimparcours toegankelijk is gemaakt voor mensen met een beperking. Zelfs rolstoelen kunnen op dit parcours terecht. Het juryoordeel: "Wij zijn bijzonder gecharmeerd van deze inzending met een bijzondere maatschappelijke betekenis. Zowel het product, als de benadering van de doelgroep is zeer vernieuwend. Bedrijven die dit product aanschaffen kunnen ongetwijfeld rekenen op veel goodwill. Het product bied veel nieuwe kansen."

De Shape Shifter

De aanmoedigingsprijs ging dit jaar naar Spider Play, die met hun opvallende 'Shape Shifter' veel aandacht trok. Vier ronddraaiende wanden bieden een dynamisch spel, dat ook voor de kijkers een boeiend schouwspel biedt. De jury vond het een uniek concept met heel veel marktpotentie. Alleen de uitwerking is volgens de jury nog niet helemaal af.

De Jury

De Jury van de Pleisureworld Noviteiten Award bestond dit jaar uit: Erik Hordijk van Borging Online (adviesbureau voor de zwembadbranche) Bert van der Stoep, directeur buitensportbedrijf Vadesto en voorzitter van Tourned Ben Moonen, directeur van Moonen advies
Max van Leeuwen van Syntens (ondersteunt vernieuwing in het MKB)