Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmakingen 19-11-2008

Het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

Het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

Bouwvergunningaangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet) Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij het Informatiecentrum tel. 2848484.

Donizettistraat 89, dakkapel voorzijde aanbrengen.

TER INZAGE

Onderstaand plan ligt ter inzage in verband met een ontheffingsprocedure.


1.Tulpstraat 4, dakopbouw bouwen.

Aan deze bouwaanvraag kan worden meegewerkt door ontheffing te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 3.23 van de Wet ruimtelijke ordening.

In verband daarmee liggen de aanvraag en de ontwerpbeschikking met ingang van 20 november 2008 gedurende 6 weken, op werkdagen ter inzage bij het Informatiecentrum. Gedurende deze periode is iedereen bevoegd zienswijzen in te brengen tegen het bouwplan.

BOUWVERGUNNINGEN verleend

SLOOPVERGUNNINGEN

Verzenddatum 5 november 2008:

Vondellaan 23, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Verzenddatum 7 november 2008:

Spoorlaan 20, kantoorpand deels slopen (sloopvergunning).

Van Speykstraat 49, plafondplaten van garage slopen (sloopvergunning).

Verzenddatum 11november 2008:

P.C. Boutenssingel 54, voorgevel wijzigen.

Nijverheidsstraat 295, garage bouwen.

Verzenddatum 13 november 2008:


2e Terralaan 7, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Aleoeten 39, schoolgebouw bouwen.

St. Annabaai 17, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Merellaan 276, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Paulus Potterlaan 44, dakopbouw bouwen.

De Graafschap 83, gevel wijzigen.

Bermweg 436, woning achterzijde uitbreiden.

Talingstraat 32, dakkapel voorzijde aanbrengen.

KAPVERGUNNINGEN aangevraagd

Door gemeente:

Merijntje Gijzenburg ter hoogte van nr. 1


3 treurwilgen (Salix sepulcralis chrysocoma) en 2 wilgen (Salix alba) wegens ernstige scheefstand doordat ze in een te smalle beplantingsstrook staan. Door deze scheefstand is er een verhoogd instabiliteitsgevaar richting de woning. Herplant met 5 bomen van een nader te bepalen soort.

Nabij Hordaland

2 moeraseiken (Quercus palustris) en 2 zilveresdoorns (Acer saccaharinum) wegens overlast. Daarbij zijn de bomen te groot voor deze locatie.

Berliozstraat overzijde lichtmast 11/15


1 balsem populier (Populus trichocarpa) wegens ernstige houtrotaantasting in de onderstam en de wortelvoet waardoor een verhoogd instabiliteitsgevaar is ontstaan.

Door overigen:

Schinkelsebaan 3


1 plataan wegens overlast en uitbreiding showroom. Herplant met 1 boom van een nader te bepalen soort.

KAPVERGUNNINGEN

verleend

Aan de gemeente:

Tussenspoor 1 tot en met 7


4 lijsterbessen (Sorbus aucuparia fastigiata) wegens aantasting met bastkanker. Door deze aantasting is er tak en kroonsterfte opgetreden.

Aan overigen:

Feestdans 113


2 dennenbomen (Pinus silvestrus en Pinus nigra) wegens overlast. Geen herplant.

De stukken die hier betrekking op hebben, te weten de kapaanvragen, de rooitekeningen en de

conceptbeschikkingen, liggen voor een ieder, gedurende zes weken ter inzage op kamer 6.4 van de unit Handhaving en Vergunningen. In de tijd dat de stukken ter inzage liggen kan een ieder schriftelijk zijn zienswijzen over de kapaanvragen kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders.

U kunt uw zienswijzen ook mondeling indienen of nader toelichten. Wilt u van deze mogelijkheid gebruik maken meldt u dit dan uiterlijk 4 weken na publicatie van de conceptbeschikking bij de unit Handhaving en Vergunningen, mw. H. Oranje, telefoon: (010) 2848637. Er wordt dan in overleg een tijdstip voor een hoorzitting bepaald.

Voor wat betreft de verleende kapvergunningen geldt, dat binnen een termijn van zes weken beroep kan worden ingesteld bij de rechtbank Rotterdam. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd. Ingevolge artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht is het voor belanghebbenden eveneens mogelijk, indien onverwijlde spoed dit vereist, bij de Voorzieningenrechter bij de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 MB een voorlopige voorziening te vragen. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

De verleende vergunningen zijn vanaf twee weken tot uiterlijk één jaar na publicatie geldig.

Aandachtspunt met betrekking tot de verleende kapvergunningen.

U wordt dringend verzocht om rekening te houden met nesten en broedende vogels, voor u tot vellen overgaat

Voor meer informatie over kapaanvragen en/of kapvergunningen kunt u terecht bij

mw. H. Oranje, telefoon: (010) 2848637.

INVALIDENPARKEERPLAATS

Het college heeft besloten door plaatsing van het bord E6 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 met een onderbord, waarop het kenteken is vermeld van het te parkeren motorvoertuig en het aanbrengen van een wit diagonaal kruis in het bijbehorende parkeervak, het parkeervak te reserveren als een parkeerplaats invaliden bestemd voor het onderstaande motorvoertuigen.

Verzenddatum 10 november 2008

(datum besluit 10 november 2008):

kentekennummer 65-HD-VB voor de heer H.P. Jonker Azaleastraat 2.

Verzenddatum 17 november 2008

(datum besluit 17 november 2008 2008):

kentekennummer 62-ZH-TL voor de heer D.H.L. Gerards Louis Couperusplaats 297.

Bovengenoemd besluiten, alsmede de daarbij behorende gewaarmerkte tekeningen, liggen vanaf vandaag ter inzage.

Belanghebbenden kunnen krachtens de Algemene wet bestuursrecht tegen deze beschikking binnen een termijn van zes weken, gerekend vanaf de dag na uitreiking of verzending ervan een gemotiveerd bezwaarschrift bij de gemeente indienen. Desgewenst kunnen belanghebbenden, indien zij een bezwaarschrift bij de gemeente hebben ingediend, tegen betaling van griffierechten, een verzoek om voorlopige voorziening (onder andere schorsing) aanvragen bij de Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.

reclamevergunning

verleend aan

* Het Isala theater voor de aankondiging van 'Cabaret' voor de periode van 9 december 2008 tot en met 30 december 2008;
* Het Isala theater voor de aankondiging 'Frederique Spigt' voor de periode van 21 november 2008 tot en met 12 december 2008;
* Van Puffelen voor de aankondiging van 'Scheepvaart en Transport' van dinsdag 20 januari 2009 tot woensdag 28 januari 2009.

Evenementenvergunning

verleend aan

* Aan Euro-Stars om op zaterdag 22 november een feestavond te houden in het clubhuis van Euro-Stars aan de Capelseweg 35, van 20.00 uur tot 1.00 uur.

Standplaatsvergunning

verleend aan

* Het Christelijk Gemengd Koor Capelle om op dinsdag 30 december en woensdag 31 december voor het bakken en verkopen van oliebollen op één van de terreinen van de Hervormde Dorpskerk op de Kerklaan 2;
* Viskraam Frijters v.o.f. tot het innemen van een standplaats op woensdag 24 december 2008 ten behoeve van de verkoop van verse vis en viswaren;
* Prayerpost op zaterdag 13 december 2008 van 14.00 tot 16.00 uur met een kraam ten behoeve van voorlichting evangelie;
* Viskraam Frijters v.o.f. op de dinsdagen op de Wingerd, op de woensdag en vrijdag in de Willem Barentzstraat en op donderdag en zaterdag op het Slotplein;
* Dhr. Strik voor de verkoop van oliebollen e.d. aan de Schermerhoek t.o. Lidl voor de maanden november en december 2008.

De stukken met betrekking tot de bouw en/of sloopvergunningen en de stukken met betrekking tot de invaliden parkeerplaats liggen op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur ter inzage bij het Informatiecentrum. De overige aanvragen waarvoor een procedure vereist is, liggen ter inzage op kamer 6.4 van de unit Handhaving en Vergunningen. Gemotiveerde zienswijzen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.