Ingezonden persbericht


RIJ DEZE FEESTDAGEN DE STAD AAN GORT MET SKATE IT!

Iedereen kan skateboarden in de bekroonde skate-game van EA

SCHIPHOL-RIJK, 20 november 2008 - EA Montreal en Black Box, studio's van Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS), kondigen aan dat hun bekroonde game Skate It vanaf vandaag in Europa in de winkels ligt voor het Wii(TM)- en het Nintendo DS(TM)-platform. Iedereen kan nu zelf ervaren hoe het voelt om de vetste tricks te maken dankzij de intuïtieve besturing met de Wii-afstandsbediening en Nunchuk of de Nintendo DS-stylus. Voor een nog realistischere ervaring kunnen gamers gebruik maken van het Wii Balance Board om te skaten en de meest bizarre tricks te maken.

"Deze game is een geweldige aanvulling op het actiesport-genre voor Nintendo-gebruikers", zegt Scott Blackwood, uitvoerend producent bij Black Box. "Skate It sluit naadloos aan op de Skate-franchise en maakt optimaal gebruik van de unieke mogelijkheden van de Wii en Nintendo DS. Het is zeker een van de beste en meest intuïtieve skateboard-games voor de Nintendo-platforms."

In Skate It keer je terug naar de verwoeste stad San Vanelona. Je kunt skaten op je favoriete spots en je skatespots helemaal aan je eigen stijl aanpassen. Tijdens je carrière, reis je de hele wereld af om je ultieme doel te behalen: de titel Skater van het jaar van Thrasher Magazine binnenslepen. De game bevat ook een groot aantal multiplayer-uitdagingen waarin je het tegen andere spelers kunt opnemen om voor eens en altijd te laten zien dat jij de beste skater bent.

Black Box werkt voor de Nintendo DS-versie samen met Rob Dyrdek, die in januari 2009 zijn productlijn Wild Grinders(TM) uitbrengt. De personages van deze speelgoedlijn kunnen worden gebruikt in de Nintendo DS-versie van de game. Elk product wordt verkocht met een code waarmee je het personage ontgrendelt in de game. Bezoek voor meer informatie over de speelgoedlijn van Rob Dyrdek de website van Wild Grinders: www.wildgrinders.com.

Skate It heeft deze zomer de prijs Beste Wii-game ontvangen op de Games Convention tradeshow in Leipzig, Duitsland. Skate It werd ook genomineerd voor Beste sport-game bij de "Game Critics Awards: Best of E3 2008". Skate It is in Canada ontwikkeld door EA Montreal (Quebec), en Black Box in Vancouver (British Columbia). De game heeft een ESRB-classificatie "E" (Everyone, iedereen) en een PEGI-classificatie van 7+ voor de Wii-versie en 3+ voor de Nindendo DS-versie.

###

Info over Electronic Arts
Electronic Arts Inc. (EA) is de grootste ontwikkelaar en uitgever ter wereld op het gebied van interactieve entertainmentsoftware. Het hoofdkantoor is gevestigd in Redwood City, Californië. Het in 1982 opgerichte bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling, uitgifte en wereldwijde verspreiding van interactieve software voor videogamesystemen, personal computers, mobiele telefoons en internet. Electronic Arts brengt zijn producten onder vier merknamen op de markt: EA SPORTSTM, EATM, EA SPORTS Freestyle TM en POGOTM. In het boekjaar 2008 registreerde EA 3,67 miljard dollar aan opbrengsten en bezat het bedrijf 27 titels waarvan meer dan één miljoen exemplaren zijn verkocht. EA's homepage en online gamesite zijn te vinden op www.electronicarts.nl. Ga voor meer informatie over de producten van EA en de volledige teksten van persberichten naar http://info.ea.com.

Eline Mellink & Robbert Minderhoud
Pride PR voor Electronic Arts
+31 71 568 00 28
ea@pridepr.nl