Persbericht

NAVTEQ® tekent overeenkomst om T-Systems Traffic GmbH over te nemen Acquisitie is belangrijke stap in aanbod Europese verkeersdiensten en vergroot wereldwijde mogelijkheden

Veldhoven, 20 november 2008 - NAVTEQ, toonaangevend aanbieder van digitale kaarten voor location-based solutions en autonavigatie, heeft ingestemd met de acquisitie van T-Systems Traffic GmbH (T-Traffic), toonaangevend aanbieder van verkeersdiensten in Duitsland. De acquisitie is een belangrijke stap in NAVTEQ's toewijding om zijn inhoudelijk rijke, kwalitatief goede verkeersinformatie in Europa te verspreiden.

T-Traffic heeft ongeveer 55 werknemers en is aanbieder van verkeersdiensten in Duitsland. Het land beschikt over een grote gebruikersgroep en huisvest veel toonaangevende autobedrijven. T-Traffic's verkeersdiensten bevatten gegevens van private verkeersbronnen. T-Traffic is aanbieder van verkeersinformatie in Duitsland waaronder van belangrijke PND- en automotive-klanten. T-Traffic is gespecialiseerd in de ontwikkeling van kwalitatief hoge verkeersproducten en navigatiediensten voor de automotive- en telecommunicatie-industrie.

T-Traffic bezit technologieën op het gebied van alle primaire vormen van gegevensverzameling voor verkeersstromen zoals gemeenschaps- en onderzoeksgegevens op basis van steekproeven, cellulaire netwerkgegevens en vaststaande sensornetwerken. Deze technologieën zijn een aanvulling op NAVTEQ's bestaande capaciteiten die inmiddels al succesvol ingezet worden in Noord-Amerika. NAVTEQ gaat de berekenings- en verwerkingscapaciteiten van T-Traffic inzetten voor de wereldwijde ontwikkeling van de beste vorm van verkeersinformatie voorziening. Door de integratie van op berekeningen en onderzoeksgegevens gebaseerde verkeersgegevens van navigatiesystemen en mobiele telefoons, is wereldwijd een snelle uitrol van verkeersoplossingen mogelijk met deze technologie.

T-Traffic biedt ook telematica en capaciteiten die NAVTEQ's connected diensten complementeren. Deze connected diensten zijn essentieel om de NAVTEQ-kaart gemakkelijk toegankelijk en werkbaar te houden.

"Deze acquisitie ondersteunt onze doelstelling om eerste klas verkeer naar Europa te brengen. Het breidt onze wereldwijde verkeersverwerkingscapaciteiten uit", zegt John MacLeod, executive vice president bij NAVTEQ Connected Services. "T-Traffic is gespecialiseerd in het samenvatten en verwerken van onderzoeks- en gemeenschaps-verkeersgegevens. Dit zal geïntegreerd worden in NAVTEQ's wereldwijde verkeersverwerkingssysteem. T-Traffic beschikt ook over verkeersinformatie die een belangrijke rol speelt in de uitbreiding van NAVTEQ's verkeersdiensten in Europa.

"T-Traffic's oplossingen zijn een logische uitbreiding van NAVTEQ's verkeersoplossingen en complementeren zijn andere technologieën", zegt Werner Biet, managing director bij T-Systems Traffic. "Duitsland is een belangrijke regio voor NAVTEQ Traffic. We blijven gefocust op het verzamelen van mobiele netwerkgegevens als bron voor verkeersinformatie."

De acquisitie is afhankelijk van de gebruikelijke afrondingsvoorwaarden en zal naar verwachting voltooid zijn in 2009.

(375 woorden)