Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
MUZIEK / KUNST EN CULTUUR

20 november 2008

Filmmuziek van ME morgenavond in premiere op Nederland 2

Morgen wordt de speelfilm 'Ooit', van de Nederlanse regisseur Jaap van Heusden voor de eerste keer vertoond op de Nederlandse televisie. ME (Minco Eggersman) schreef de muziek voor deze film, die onlangs voor een Gouden Kalf genomineerd werd.

ME is het solo project van Minco Eggersman, bekend als zanger / drummer van at the close of every day, platenbaas van Sally Forth Records en VOLKOREN en producer van verschillende Nederlandse en internationale artiesten (anderson, Ponoka, The Hot Stewards, A Red Season Shade). ME bracht in 2005 zijn eerste en zeer goed ontvangen solo album The Wagon Fair uit op het VOLKOREN label. The Wagon Fair is een ingetogen americana plaat, geinspireerd door het teruggetrokken leven van de Amerikaanse Amish gemeenschap.

ME zag een jongensdroom in vervulling gaan toen hij gevraagd werd door Jaap van Heusden om de muziek te componeren voor zijn nieuwe speelfilm Ooit. Het fenomeen 'film' is een van Minco's grootste passies en hij voelde zich dan ook zeer vereerd om voor deze opdracht benaderd te worden door een van Nederland's meest veelbelovende regisseurs. Het is zoals we van ME kunnen verwachten een prachtige melancholische soundtrack geworden. De compleet instrumentale soundtrack van deze film zal begin 2009 in een prachtige gelimiteerde digipack verpakking worden uitgebracht in Japan door het label Symbolic Interaction en in de Benelux door VOLKOREN in samen werking met Munich records.

Over de film Ooit:
"Een juweel van een film" NRC Handelsblad

"Deze film is zo overtuigend dat het pijn doet. De karaktertekening door Barry Atsma, de kracht van het scenario, het repetitieve van het verhaal, de soberheid van de camera dragen allemaal kijkervaring die blijft hangen en overtuigd." Juryrapport Gouden Kalf Nominatie NFF 2008

Jos is 34 jaar oud en verstandelijk gehandicapt. Hij heeft niemand anders dan zijn moeder die vanaf zijn geboorte met hem samenleeft in een flat, zeven hoog. Om zijn nek hangt een boekje met plaatjes die Jos precies vertellen wat hij op ieder moment van de dag moet doen. Zolang hij die nauwgezet naleeft, denkt Jos dat hij volwassen genoeg is om voor zichzelf te zorgen. Maar voor hem is het heel gewoon dat zijn moeder zijn pyjamabroek lostrekt, hem scheert, zijn billen wast en zijn pap maakt, dag in dag uit. Tot op zijn verjaardag de routine wegvalt. Voor het eerst in zijn leven moet Jos zich redden met alleen zijn boekje.

ME Discografie:

* The Wagon Fair, VOLKOREN / Munich (Benelux), Soulfighting Music (JP), 2005
* Ooit, VOLKOREN / Symbolic Interaction (JP), 2009

---

ME Persfoto's kunt u downloaden van www.youmakemusic.com/press

Mocht u geĂŻnteresseerd zijn in een interview met ME, neem dan contact op met VOLKOREN.

Contactpersoon: Jeroen van der Werken
Tel: +31(0)6-14442913
jeroen@volkoren.com
www.volkoren.com