Gemeente Alkmaar



Alkmaar, 20 november 2008

50 euro voor de minima

Burgemeester en wethouders van Alkmaar hebben besloten om in december een eenmalig extraatje van ¤ 50 te verstrekken aan mensen met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum. Degenen van wie de gegevens bekend zijn bij de gemeente hebben hierover afgelopen week een brief ontvangen. Heeft u géén brief ontvangen en denkt u wel in aanmerking te komen voor het bedrag, dan kunt u een aanvraag bij de gemeente indienen.

Voor wie is de ¤ 50 bedoeld?

De ¤ 50 is bedoeld voor huishoudens met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum. Dit betekent dat u een zelfstandige huishouding moet voeren en bij het bepalen van het inkomen wordt uitgegaan van het totaal van inkomsten binnen het huishouden. Hoe hoog uw inkomen mag zijn, kunt u vinden op de bijlage bij het aanvraagformulier. U kunt ook een globale berekening maken op www.50eurovoorminima.nl.

Personen die in een instelling verblijven, komen eveneens voor de ¤ 50 in aanmerking. In dat geval wordt uitgegaan van het netto inkomen, verminderd met de eigen bijdrage die is verschuldigd in verband met verblijf met zorg. Studenten komen niet voor de ¤ 50 in aanmerking.

Waar vindt u het aanvraagformulier?

Het formulier kunt u ophalen bij het stadskantoor van de gemeente Alkmaar. Tevens kunt u een formulier ophalen bij de WWZ wijzer in de Centrale Bibliotheek aan de Gasthuisstraat 2 en bij het dienstencentrum De Mare, Laan van Straatsburg 2. U vindt het aanvraagformulier ook op www.alkmaar.nl â¹' 'inwoners' â¹' 'werk en inkomen'. Op het aanvraagformulier staat welke bewijsstukken u dient bij te voegen en waar u deze naar toe kunt zenden.

Tot wanneer kunt u voor de ¤ 50,-- een aanvraag indienen?

U kunt een aanvraag indienen tot 1 februari 2009.

Wanneer uw aanvraag door de sector Sociale Zaken en Werkgelegenheid is ontvangen vóór 8 december dan wordt, bij toekenning, voor 25 december dit bedrag aan u uitbetaald.

Meer informatie

Voor meer informatie over de ¤ 50 voor de minima kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de informatiebalie van de gemeente Alkmaar. Dit telefoonnummer is 072-548 88 88.




Gemeente Alkmaar