Ingezonden persbericht


EO-PROGRAMMA'S IN WEEK 48

Het Familiediner, maandag 24 november, 22.00 uur, Ned. 1 Louis (16) verlangt terug naar de tijd dat zijn ouders en oom en tante vredig naast elkaar woonden in Den Haag. Zijn vader Louis en diens broer Eddie waren fanatieke ADO-Den Haagsupporters en gingen samen naar de wedstrijden. Alles ging goed totdat de twee gezinnen verhuisden en er daarover ruzie kregen. Louis doet vanavond extra hard zijn best voor het diner dat bereid wordt. De vraag is of het niet voor niets is. Hopelijk willen vader Louis en oom Eddie vandaag symbolisch shirtjes ruilen voor een betere toekomst.

In Het Familiediner stelt presentator Bert van Leeuwen acht weken lang alles in het werk om familieleden te herenigen. In de keuken bereidt meesterkok Léon Ribbens een heerlijk diner. Tot het eind blijft het de vraag of de familieleden open staan voor een nieuwe start. De keuze is natuurlijk aan hen: stappen zij wel of niet in Berts limousine?

Afslag UMC, dinsdag 25 november, 19.30 uur, Nederland 1 In deze aflevering ontmoet Manuel Angela (25). Totaal onverwachts kreeg ze een heftige leverbloeding. Als gevolg daarvan moet nu vijftig procent van haar lever operatief worden verwijderd. Een zware en spannende tijd voor Angela en haar man. Mevrouw Van Dam moest zeven lange maanden met haar voet in het gips. Nu mag ze eindelijk weer met een schoen lopen. Manuel is erbij als mevrouw Van Dam voor het eerst op haar gloednieuwe orthopedische schoenen probeert te staan. En het kleine meisje Pgah lijdt aan een levensbedreigende afweerstoornis. Met chemotherapie en een risicovolle navelstrengbloed-transplantatie proberen de artsen haar te helpen.

Herberg De Verandering, dinsdag 25 november, 19.30 uur, Nederland 2 Andries Knevel gaat in gesprek met de bekende (EO-Jongerendag) spreker Bram Rebergen. In de vier dagen dat ze met elkaar optrekken, vertelt Rebergen over zijn leven. Hij heeft een goed leven met vrienden, familie en hij krijgt veel waardering voor zijn werk. Toch ervaart Bram dat hij ook een andere kant heeft. Hij heeft eigenlijk nooit de tijd of het geduld om daarmee bezig te zijn. Hier in de bergen legt Bram in de stilte van een klooster zijn vragen aan God voor. In de nieuwe serie Herberg de Verandering biedt presentator Andries Knevel zijn gast drie dagen bezinning door stilte, gebed, gesprek en een buitenactiviteit. Aan het eind van een klein Frans Alpendal op enkele kilometers van het dorpje Le Reposoir (vertaaldHhet Rustoord) ligt de Herberg. Daar zwijgen mobiele telefoons en komt internet niet voor. De reusachtige bergen, de koele lucht, de stilte en het nabijgelegen klooster vormen de ideale plek om alle vragen eens aan God voor te leggen.

Ik mis je, dinsdag 25 november, 20.50 uur, Nederland 2 De familie Bakkenes is een hecht gezin uit Katwijk aan Zee. Juliette is de jongste van zeven kinderen. Iedereen is gek op hun kleine zusje. Het is een meisje dat graag in de belangstelling staat, altijd vrolijk is en optimistisch tegen het leven aan kijkt. Als Juliette vier is krijgt ze last van buikpijn. Haar ouders vertrouwen het niet en na verschillende onderzoeken wordt duidelijk dat Juliette kanker heeft. Een onzekere tijd breekt aan met veel operaties en chemokuren. Maar Juliette blijft optimistisch. Vooral haar oudste broer Jan-Arie is in de ban van zijn jongste zusje. Hij ontfermt zich over Juliette en zorgt ervoor dat ze alles uit het leven haalt wat erin zit. Maar in januari 2007 wordt Juliette opgegeven door de medische wereld. Haar lichaam is te zwak om nog een behandeling aan te kunnen...

De familie Bakkenes gaat samen met presentatrice Marion Lutke terug naar het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Daar halen ze herinneringen op aan hun geliefde dochter Juliette die 4 jaar van haar leven heeft moeten vechten tegen haar ziekte.

De Dorpsdokter, vrijdag 28 november, 19.30 uur, Nederland 1 Bij Emmelien komt een mevrouw met een ontstoken spatader, een man met een geïrriteerde darm en tot slot een vrouw met een grote vetbult op haar hoofd. Dokter Ilse helpt een jongeman die met het eendenvangen de deur van de kooi op zijn hand kreeg. En dokter Paul krijgt bezoek van een bekende marathonloper uit Kenia die erg veel last heeft van een pijnlijke hoofdhuid. Tot slot gaat Emmelien met haar jongste dochter naar het consultatiebureau voor een prik en alle goede voorlichting ten spijt kan haar dochter de prik niet waarderen.

Love Match, zaterdag 29 november, 09.55 uur, Z@pp Juf Esther heeft gevoel voor humor, is gek op tennis en wil zelf graag de touwtjes in handen hebben. Toen LoveMatch haar overviel met de vraag of ze mee wilde doen, moest ze dan ook even slikken. Maar samen met haar klas durft ze het helemaal aan. Juf Esther is een echte muziekfreak en houdt van dansen. Dus wie van de heren durft zich echt te laten gaan tijdens de dansronde? Of gooien ze hun charmes liever in de strijd tijdens de ultieme test? De klas geeft adviezen, maar juf Esther beslist. Wie wordt haar LoveMatch? LoveMatch; dé datingshow voor vrijgezelle meesters en juffen elke zaterdag om 09.55 uur op Z@pp!

Een Goed Begin, zaterdag 29 november, 19.00 uur, Nederland 2 In de komende 2 afleveringen zien we Christian en Mariska. Zij hebben een gezamenlijk ideaal: mensen helpen en ondersteunen die dit het hardst nodig hebben. In augustus 2007 arriveren Christian en Mariska in Wasso, Tanzania, waar Christian in het plaatselijke ziekenhuis is aangenomen als arts en waar ze samen leiding gaan geven. Ook in hun privé-leven wacht een grote uitdaging. Mariska blijkt tot hun grote blijdschap zwanger. Christian is de enige arts in de buurt als de baby zich een paar weken te vroeg aandient...

In deze aflevering van Een Goed Begin vliegt Mirjam naar Tanzania en neemt ze een duik in het leven van Christian, Mariska en de kleine Quinten. Ze bezoekt samen met hen een Masai-dorp, kijkt op 'Daktari' Christians vingers terwijl hij opereert en ze wil natuurlijk antwoord op de vraag: hoe was de bevalling en hoe is het nu met de kleine witte Masai?

Snuf de hond, zaterdag 29 november, 19.00 uur, Nederland 3 Titel: Snuf en de jacht op Vliegende Volckert
Tom en Mirjam willen kapitein Brandenburg redden en gaan naar hem op zoek. Als ze op het eiland in de rivier zijn aangekomen, wordt hun boot lek gestoken en kunnen ze onmogelijk terug naar huis. Gelukkig vinden ze met dank aan Snuf uiteindelijk kapitein Brandenburg en komen ze toch nog de rivier over... Tom en Mirjam denken dat de jachtopziener en de boer een verleden delen en dat Vliegende Volckert op wraak uit is. Misschien kennen ze elkaar van vroeger? Brandenburg gaat in het gemeentearchief op zoek, maar daar zijn een aantal belangrijke zaken spoorloos verdwenen.

De serie Snuf de hond is geïnspireerd op de succesvolle boekenreeks van Piet Prins en geschikt voor kinderen van 6 jaar en ouder.

Omega Code, zondag 30 november, 14.35 uur, Z@pp
Wie staat er in de finale? Wie gaat er met de felbegeerde spelcomputer naar huis? In deze Omega Code gaan twee teams tegen elkaar strijden. Ze moeten zich verdiepen in het bijbelverhaal van Johannes de Doper. Maar.. als ze het verhaal niet zo goed kennen, dan lopen ze het risico te verdwijnen in de groen smurrie van de gevreesde snotbak! Welk team houdt de voetjes droog?

Omega Code is een spannende spelshow waarin elke keer weer een ander bijbelverhaal centraal staat. Klaas van Kruistum is de nieuwe presentator. Er komen heel wat lastige vragen en spannende opdrachten voorbij en als je niet uitkijkt, belandt je in de groene snotbak! In drie bruisende spelrondes proberen twee teams punten te winnen. Met deze punten verdienen ze sleutels die zij hard nodig hebben in de finale. Dan moeten ze namelijk de Omega Code zien te kraken en als dat lukt... gaat de grote kluis open en winnen de kandidaten de felbegeerde spelcomputer!

Omega Code is een televisieprogramma van de Evangelische Omroep voor de hele familie. In oktober 2008 gaat het programma zijn 5e seizoen in. Zie ook www.eo.nl/omegacode .


---

Noot voor redactie,