Ingezonden persbericht


KNV prijst Kabinetsbesluit werktijdverkorting

Den Haag, 21 november 2008. KNV is blij met het kabinetsbesluit om bedrijven die in nood zijn gekomen als gevolg van de kredietcrisis in de gelegenheid te stellen de arbeidstijden voor werknemers te verkorten. Met dit besluit wordt tegemoet gekomen aan de wensen van werkgevers en werknemers om het bedrijfsleven te helpen nu de crisis steeds harder om zich heen slaat.

Met name transporteurs, die sectoren bedienen waar productie capaciteit wordt stilgelegd, zien de vraag naar vervoer flink afnemen. Om een grote ontslaggolf te voorkomen is het essentieel dat bedrijven nu de mogelijkheid krijgen het aantal arbeidsuren van werknemers tijdelijk in te korten.

KNV ziet het kabinetbesluit als een belangrijk middel om de werkgelegenheid in de transportsector te behouden en faillissementen tegen te gaan. Middels de regeling dienen de bedreigde bedrijven de gelegenheid te krijgen om maatregelen te nemen tegen de gevolgen van de kredietcrisis. KNV ziet uit naar nadere informatie omtrent de voorwaarden en onderschrijft het tijdelijk karakter van de regeling.

KNV verwacht dat een beperkt aantal vervoersbedrijven op de korte termijn gebruik zal gaan maken van deze regeling. Op de lange termijn zal het transport zeker weer aantrekken, maar tot die tijd moeten we er alles aan doen om gezonde bedrijven in staat te stellen om de economische recessie te overleven.