Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

NIEUW! BIJ TUI NEDERLAND: DE BRANDSTOF PRIJSGARANTIE

TUI Nederland vrijwaart reiziger nu van naheffing brandstoftoeslag

Rijswijk, 21 november 2008 - TUI Nederland introduceert als eerste Nederlandse touroperator de Brandstof Prijsgarantie en biedt hiermee vakantiegangers de zekerheid dat zij gevrijwaard blijven van naheffingen voor stijgende brandstoftoeslagen. De Brandstof Prijsgarantie is gratis en geldt voor verre vakantiegangers die vóór 1 maart 2009 hun vakantie boeken met vertrek vanaf 1 april '09 tot en met 31 oktober '09. De Brandstof Prijsgarantie geldt voor alle producten van onze reismerken Holland International, Arke, KRAS, in combinatie met alle vluchten van de airlines waarmee wij samenwerken, inclusief onze eigen airline ArkeFly.

Achtergrond
De recente ontwikkeling van de brandstofprijs laat enorme stijgingen en dalingen zien. In de eerste helft van dit jaar is de brandstofprijs meer dan verdubbeld om in de laatste maanden van het jaar weer te halveren. Het gevolg hiervan is dat luchtvaartmaatschappijen steeds vaker met tussentijdse aanpassingen van de brandstofheffing moeten komen. Vooral het afgelopen boekingsseizoen heeft dat bij veel klanten tot ernstige irritatie geleid. Klanten die in januari hun verre vakantie boekten voor vertrek in de zomer, werden soms wel vier of vijf keer geconfronteerd met verhoogde brandstoftoeslagen. Zij betaalden uiteindelijk honderden euro's meer voor hun vakantie dan de oorspronkelijke prijs.

De Nederlandse reiswereld heeft al jaren geleden afspraken met luchtvaartmaatschappijen gemaakt om naheffingen op de Europese chartervliegvakanties te voorkomen. Daarmee is Nederland één van de weinige landen waar de klant - ook bij extreme prijsstijgingen - niet geconfronteerd kan worden met een naheffing bij vliegvakanties naar landen als Spanje, Griekenland of Turkije. Bij verre vakanties was het tot nu toe niet mogelijk om tot dergelijke afspraken te komen omdat er vele tientallen vliegmaatschappijen zijn die vluchten verzorgen voor verre vakantiegangers. TUI Nederland heeft deze impasse nu als eerste Nederlandse touroperator doorbroken door haar klanten de Brandstof Prijsgarantie te bieden.

Inmiddels is de prijs van vliegtuigbrandstof weer terug op het niveau van de prijs die vorig jaar werd verwerkt in de vakantieprijzen. Dat betekent dat een forse stijging van de olieprijs in de komende maanden veel waarschijnlijker lijkt dan een forse daling. Dat risico wordt nu door onze Brandstof Prijsgarantie® afgedekt, wat de toekomstige vakantieganger financiële rust geeft.


---