Fortis Bank

Fortis Bank Nederland

Persverklaring

Amsterdam, 21 november 2008 - De Raad van Bestuur van Fortis Bank Nederland staat positief en constructief tegenover de keuze die de minister van Financiën heeft gemaakt ten aanzien van de toekomst van de bank. In een persconferentie verklaarde de minister vandaag dat hij heeft gekozen voor een integratie van Fortis Bank Nederland en ABN AMRO.

Fortis Bank Nederland bestuursvoorzitter Jan van Rutte: `Ten eerste zijn wij verheugd dat de minister heeft gekozen voor het scenario waar wij altijd al positief tegenover stonden: één sterke, nieuwe bank. Ten tweede zijn wij blij met de manier waarop de totstandkoming van de nieuwe combinatie zal worden vormgegeven. Dat gebeurt door de instelling van een onafhankelijk integratie steering committee onder leiding van oud-minister Gerrit Zalm, dat de integratie-activiteiten van beide banken zal coördineren.

`De keuze verschaft ons bedrijf verder duidelijkheid over de toekomst, terwijl onze klanten en onze medewerkers hiervan zullen profiteren. Met de nieuwe combinatie ontstaat immers een sterk en gezond Nederlands financieel instituut met een internationale uitstraling. Een combinatie die medewerkers ontwikkelingsmogelijkheden biedt en klanten toegang biedt tot een breed pakket aan diensten en producten die aansluiten op de behoefte van elk type klant: zakelijk of particulier, van kleine spaarder tot vermogend belegger.'

`Onze aandeelhouder heeft aan onze raad van commissarissen de heer Hessel Lindenbergh aanbevolen als nieuwe president-commissaris. Voor de benoeming door de algemene vergadering van aandeelhouders is een voordracht van de raad van commissarissen nodig. De raad van commissarissen zal uiteindelijk de nieuwe president-commissaris benoemen. Wij willen in dit kader uitdrukkelijk Erik van de Merwe bedanken, die in de afgelopen periode als adviseur van Fortis Bank Nederland en als interim-voorzitter van de Raad van Commissarissen uitstekend werk heeft verricht in het belang van de onderneming en in het publiek belang. Hij heeft van te voren uitdrukkelijk aangegeven dit voorzitterschap slechts voor een korte periode te willen verrichten gegeven zijn andere functies. Wij zijn verheugd dat hij nog enige tijd als commissaris wil aanblijven.

`Wij gaan ons nu richten op het integratietraject. Tot de datum waarop de integratie een feit zal zijn, blijven wij als een zelfstandige, onafhankelijke bank opereren. Dat doen wij met een versterkt vertrouwen in de toekomst.'

Fortis Persvoorlichting ­ 030 226 32 19