Politie Zeeland


---


Z-2259-2008 Motorrijder gewond bij aanrijding, Sluiskil
Bij een ongeval is vrijdagmiddag rond 16.30 uur een 49-jarige motorrijder uit de gemeente Terneuzen gewond geraakt. Hij werd met mogelijk hersenletsel en beenbreuken per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Gent.
De motorrijder reed over de Oostkade en haalde net voor de kruising de auto van een 37-jarige Terneuzenaar in juist op het moment dat deze linksaf sloeg richting de Kruisweg. De motorrijder botste tegen de zijkant van de auto en kwam ten val. De traumaheli uit Gent kwam ter plaatse om medische bijstand te verlenen.

O-2260-2008 Aanrijding na losschieten aanhanger, Bruinisse
Op de N59 zijn vrijdagmiddag rond 14.00 uur twee auto's met elkaar in botsing gekomen nadat één van hen zijn aanhanger was verloren.
Een 58-jarige Duitser reed in zijn auto, met daarachter een aanhanger gekoppeld, in de richting van Rotterdam. Vermoedelijk door de harde wind schoot de aanhanger los van de trekhaak waardoor de Duitse automobilist de controle over zijn auto verloor en op de linker weghelft belandde. Daar botste hij op een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 67-jarige man uit Steenbergen. De 67-jarige man en een vrouw die naast hem in de auto zat, zijn beiden voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom. De 58-jarige bestuurder kwam met de schrik vrij.
Beide auto's raakten bij het ongeval total loss, ook de aanhangwagen raakte flink beschadigd.
De N59 is gedurende bergingswerkzaamheden geruime tijd afgesloten geweest voor het verkeer. Dit werd omgeleid via de parallelweg.

---- --