Genootschap Van Web Winkeliers


Webwinkeliers bundelen krachten en richten eigen genootschap op

GRONINGEN, 20081121 -- Op internet is vandaag het Genootschap Van Webwinkeliers opgericht, het GVWW. Het genootschap is bedoeld voor eigenaren van een webshop en bereikbaar via www.gvww.nl

In een paar jaar tijd is het aantal webwinkels in Nederland explosief gestegen. Op internet zijn inmiddels meer dan 20-duizend webshops te vinden. De gezamenlijke omzet wordt geschat om meer dan 4 miljard euro.

Het GVWW wil voor de webwinkeliers een (besloten) platform zijn, waar ze kennis kunnen vergaren en onderling contacten kunnen opdoen. Zo is er een forum, een nieuwspagina en een eigen marktplaats. Ook houden de leden zich bezig met zoekmachine optimalisatie (SEO) en linkruil.

Het GVWW zélf houdt onder de leden regelmatig een enquête over actuele onderwerpen, waarmee de publiciteit wordt gezocht in de vorm van persberichten. Ook helpt het GVWW leden met het starten van een webshop.

De site van het GVWW bestaat uit een openbaar en besloten gedeelte. In het vrij toegankelijke gedeelte kunnen bezoekers rondbladeren in de actuele ledenlijst van het GVWW. Het besloten gedeelte is alleen toegankelijk voor webshop-eigenaren.





Ingezonden persbericht