Gemeente Zijpe


2008-11-21 Gemeentepersoneel leert reanimeren met AED

Foto: Personeelslid reanimeert de oefenpop.JPG

November is de maand van de reanimatie in Zijpe. Iedere zaterdag kunnen inwoners kosteloos AED trainingen volgen. Op deze trainingen leren zij reanimeren en omgaan met een AED (Automatische Externe Defibrillator).

Ook binnen het gemeentehuis is massaal gehoor gegeven aan de oproep om deel te nemen aan de training. Ruim vijftig ambtenaren leerden onder de bezielende leiding van Arie Derksen (Rode Kruis) reanimeren en omgaan met een AED.

De opleidingen vormen een belangrijk onderdeel van het project Zes minuten zones in Zijpe. Dit houdt in dat, in het geval van een hartstilstand, er binnen 6 minuten een AED en een opgeleide vrijwilliger bij het slachtoffer aanwezig moeten kunnen zijn.

Na een uitgebreide inventarisatie en een zoektocht naar geschikte locaties zullen omstreeks december 2008 de meerderheid van de AEDs geplaatst worden. Na de opleidingen in november zijn er hopelijk voldoende vrijwilligers opgeleid om met deze AEDs te kunnen werken.

Personeel gemeente Zijpe krijgt instructies Gemeentesecretaris Bert van Dijk wilt niets missen
Personeel gemeente Zijpe kijkt aandachtig toe Instructie gegeven door Arie Derksen van het Rode Kruis
Uitleg door Arie Derksen van het Rode Kruis Een belangrijke taak van de persoon die reanimeert; houdt omstanders op afstand