Rudy Platteau nieuwe CEO bij Geldof Metaalconstructie

21/11/2008 14:00

Geldof Metaalconstructie nv

Harelbeke, 21 november 2008. Rudy Platteau wordt de nieuwe chief executive officer bij Geldof Metaalconstructie nv uit Harelbeke. Met Platteau haalt de Raad van Bestuur leiderschap en ervaring binnen om de toekomstambities van Geldof te verwezenlijken. De aanstelling van de nieuwe CEO is het sluitstuk van een uitgebreide vernieuwingscampagne binnen het West-Vlaamse metaalconstructiebedrijf

Succes

De laatste jaren is Geldof uitgegroeid tot een wereldwijde speler op het gebied van metaalconstructies zoals opslagtanks, drukvaten en realisaties voor de verhandeling van droge bulkgoederen. Op de referentielijst van het metaalbedrijf staan verschillende belangrijke internationale bedrijven. Managing Director Marc Meurisse verklaart dit succes als "het resultaat van de kennis, het professionalisme en de doorgedreven motivatie van alle medewerkers van Geldof".

Ambitie

Maar de wereldspeler uit Harelbeke wil blijven groeien. Daarom heeft Geldof zijn ambities voor de toekomst opnieuw geformuleerd: het bedrijf moet zich ontwikkelen van middelgrote tot grote onderneming. Voor Meurisse is de komst van Rudy Platteau als nieuwe CEO dan ook een logische stap om deze verdere groei te waarborgen.

Enthousiasme

"Al van bij het eerste contact was ik onder de indruk van de ondernemingszin van Geldof. Ik wou dan ook meteen voor dit bedrijf werken", zo legt nieuwe CEO Rudy Platteau uit. Hoe hij zijn nieuwe functie zal invullen? "Ik wil onze nieuwe toekomststrategie in al zijn aspecten implementeren. Samen met onze klanten moeten we blijven groeien. Hierdoor kunnen we continu nieuwe producten ontwikkelen, onze geografische dekking uitbreiden en nieuwe opportuniteiten creëren."

Vernieuwing

De aanstelling van Rudy Platteau als nieuwe CEO is slechts een onderdeel in een veel bredere vernieuwing binnen Geldof. Het metaalbedrijf kreeg ook een nieuwe huisstijl en een nieuw logo. Met dit nieuwe bedrijfsimago wil Geldof zijn innoverende missie en internationale ambities voor de toekomst beter visualiseren.

Geldof Metaalconstructie nv is een internationale leverancier van totaaloplossingen voor industriële opslag, verwerking en handling. Dit bedrijf met zijn hoofdkwartier in Harelbeke ontwerpt en vervaardigt realisaties voor de verhandeling van bulkgoederen, opslagtanks, drukvaten en tal van andere 'bijzondere' projecten.

Meer informatie

Meer informatie over Geldof Metaalconstructie nv vindt men op www.geldof.be. Op www.geldof.be/video kan men een presentatie van de nieuwe huisstijl en logo bekijken.

Contactpersoon:

Pieter Van Acker, CCO - Chief Commercial Officer, T +32-(0)56-73.21.21

Geldof metaalconstructie nv

Geldof Metaalconstructie nv werd opgericht in 1969. Het bedrijf is gevestigd in Harelbeke, België, nabij de stad Kortrijk en langs de Leie.

Geldof is een wereldwijde leverancier van industriële componenten en turnkey-projecten voor de opslag, verhandeling en verwerking van vaste materialen, vloeistoffen en gassen. Geldof biedt eigentijdse oplossingen aan voor de opslag en verhandeling van bulkgoederen: silo's, opslagbunkers, transportsystemen (band- en kettingtransporteurs, elevatoren), lostrechters, stackers, los- en beladingsinstallaties enz. Daarnaast is Geldof ook gespecialiseerd in de bouw van opslagtanks en drukvaten.

Bij het aanleveren van totaaloplossingen denkt Geldof met zijn klanten om hun strategieën in Europa of andere delen van de wereld te verwezenlijken.Bij Geldof vormt staal de basis van elke realisatie. Gesteund door een geïntegreerd projectmanagement, business development en een efficiënt productie-apparaat bouwt men vanuit deze basis, telkens opnieuw, een kwaliteitsvol en duurzaam project op.

Geldof bedient een brede waaier van sectoren: olie-, gas- en energie-industrie, chemie, biochemie en petrochemie, metaalbewerking, mijnbouw, bulkvoedingssector,- Hierbij handelt Geldof zowel rechtstreeks met de eindklanten als via studiebureaus.

Geldof heeft de visie om voor al zijn bestaande en potentiële klanten de 'eerste keuze' te zijn. Deze ambitieuze norm hanteren ze ook voor hun human resources en naar hun stakeholders toe.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen:
Zie het origineel