AVG voorziet zware strijd voor Microsoft in haar lancering van gratis antivirus software

22/11/2008 00:46

PR Newswire

AMSTERDAM, Nederland, November 21 /PRNewswire/ --


- AVG geeft reactie op aankondiging antwoord concurrent op haar antivirus software

AVG, een wereldwijde leverancier van antivirus software en software voor Internetbeveiliging met meer dan 85 miljoen gebruikers in 167 landen, reageerde vandaag op de aankondiging van Microsoft van een gratis antivirus softwareproduct dat halverwege 2009 zal verschijnen.

AVG, dat al acht jaar gratis antivirus software aanbiedt aan gebruikers over de hele wereld, merkte de vele uitdagingen waarmee Microsoft geconfronteerd zal worden in het ondersteunen van een gratis antivirus softwareproduct op - de voornaamste hiervan zijn de enorme overheadkosten die dit met zich meebrengt voor zowel klantenservice en ondersteuningskwesties als voor aanhoudende productmanagement en upgrades.

Microsoft zal waarschijnlijk ook geconfronteerd worden met een heftige reactie van ontevreden distributeurs wiens marges en eenheidsverkopen negatief beïnvloed zullen worden als gevolg van het aanbieden van het gratis product, aldus AVG.

"AVG erkent al acht jaar lang de groeiende wereldwijde dreiging van malware en biedt als antwoord hierop een gratis en uitgebreid hulpmiddel dat computervirussen, spyware, malware en andere online bedreigingen aanpakt," zei J.R. Smith, de CEO van het bedrijf. "Microsoft volgt duidelijk ons voorbeeld, wat zeker zal helpen in de aanpak van eenvoudige en minder ontwikkelde bedreigingen. Maar Microsoft's winstgevendheid en relaties met distributeurs zal hetgeen zijn dat echt bedreigt zal worden in dit scenario." AVG benadrukte ook de uitdagingen waarmee Microsoft geconfronteerd zal worden voor wat betreft het houden van een gelijke tred met de groeiende proliferatie van nieuwe, en steeds lastigere, online bedreigingen. Microsoft vertrouwt vaak op haar maandelijkse "directe programmawijzigingen dinsdag" updates om haar huidige antivirus product aan te vullen en dit maakt computergebruikers kwetsbaar voor botnets en andere kwaadwillige aanvallen. Sterker nog, de gratis Microsoft antivirus software zal zelfs minder beschermende functies hebben dan haar huidige programma OneCare - waardoor de kwetsbaarheid van computergebruikers voor snelverspreidende virussen en andere bedreigingen nog groter zal worden.

Statistieken tonen het escalerende probleem. Computerinfecties door malware zijn exponentieel aan het stijgen. Het interne researchteam van AVG merkt op dat er elke dag 50.000 varianten uitkomen - wat de behoefte aan real-time bescherming nog groter maakt.

AVG's LinkScanner functie levert tot op de minuut bescherming tegen de meest recente bedreigingen. Daarnaast zijn AVG bekroonde antivirus producten al lang erkend voor het leveren van maximale computerbeveiliging en online bescherming met minimale aanslag op de portemonnee.

Gezien vanuit een wereldwijd beschermingsperspectief heeft AVG een sterke aanwezigheid in bestaande en opkomende markten. Het strategische groeiplan van het bedrijf omvat de introductie van verschillende nieuwe moedertaalversies van haar antivirus programma's in de komende weken. Bovendien blijft de wereldwijde gebruikersondersteuning - met personen en kleine ondernemingen uit 167 landen - groeien als de industries enige echte "zelfhulp" netwerk.

"Het uitzonderlijke gebruiksgemak en de eenvoud van AVG's producten zijn altijd al een sterk verkooppunt geweest voor het product. Het levert meer beveiliging en functionaliteit tegen een veel lagere prijs dan de antivirus producten van Microsoft," voegde Dhr. Smith eraan toe. "Gezien deze zware economische tijden, stellen onze wederverkopers de robuuste productmarges die we aanbieden zeer op prijs, en de vitaliteit van onze eindgebruikers helpen de toekomstige verkopen op te drijven."

Over AVG Technologies

AVG is een wereldwijde leverancier van beveiligingsoplossingen en staat in voor de bescherming van meer dan 85 miljoen consumenten en bedrijven in
167 landen. Het bedrijf biedt beschermingen tegen steeds groter wordende webbedreigingen, virussen, spam, cyberzwendel en hackers op het Internet. AVG, met hoofdkantoor in Amsterdam, heeft al bijna 20 jaar ervaring in de aanpak van cybercriminaliteit en één van de meest geavanceerde faciliteiten voor het detecteren, ontkrachten en aanpakken van Web-borne bedreigingen uit de hele wereld. Haar gratis softwaremodel dat online gedownload kan worden, biedt beginnende gebruikers een basisbescherming tegen virussen. Het is echter eenvoudig en niet duur om te upgraden naar betere beveiliging en verdediging zowel voor particulieren als voor bedrijven. Wereldwijd werken bijna 6.000 wederverkopers, partners and distributeurs samen met AVG, inclusief Amazon.com, CNET, Cisco, Ingram Micro, Play.com, Wal-Mart, en Yahoo!. Ga voor meer informatie naar http://www.avg.com.

Media, Siobhan MacDermott van AVG Technologies, mobile +420-725-695-132, of +1-415-299-2945, siobhan.macdermott@avg.com; of Ron Tomczyk van GlobalFluency +1-646-652-5210, rtomczyk@globalfluency.com voor AVG

-