Ingezonden persbericht




Topkorfballer Tim Bakker ambassadeur van De Lotto

Rijswijk, 21 november 2008

Vandaag is tijdens de opening van de Lotto Korfbal League 2008 - 2009 bekend gemaakt door commercieel directeur Frank Bijman van De Lotto en directeur Jaap Broersma van het KNKV dat korfballer Tim Bakker zich verbindt als ambassadeur aan De Lotto. Daarvoor tekende de sportatleet vandaag in Koog aan de Zaan een contract.

Lotto is sinds kort hoofdsponsor en naamgever van de Korfbal League en wil op deze manier haar verbondenheid met sport uitdragen. Ambassadeur Tim Bakker zal het gezicht van Lotto worden in de korfbalsport, zowel naar de korfbalbond als de verenigingen. Hij zal zich inzetten voor allerlei sportieve activiteiten.

Tim zit in het Nederlands team en speelt met zijn club Koog Zaandijk in de Lotto Korfbal League. Vorig jaar hebben Tim en zijn club de landstitel behaald en daarom bereiden ze zich nu ook voor op het Europa Cup toernooi dat plaats zal vinden van 21 tot en met 24 januari 2009 in Koog aan de Zaan. "Ik zet me graag in voor De Lotto. Zij maken breedtesport en topsport voor iedereen toegankelijk. Als topsporter moet je intensief trainen en je mentaal goed voorbereiden, zeker als je een kans wilt maken op medailles bij grote toernooien. De Lotto zorgt voor de nodige financiële middelen."

Ook commercieel directeur Frank Bijman is verheugd. "We zijn zeer gelukkig met de topkorfballer die naast Yuri van Gelder, Marleen Veldhuis, Esther Vergeer en Minke Booij ook zijn naam aan Lotto verbindt."

Lotto Korfbal League

Vandaag vond de openingswedstrijd van de Lotto Korfbal League 2008 - 2009 plaats in Koog aan de Zaan. Landskampioen Koog Zaandijk opende in eigen huis tegen DOS'46. De ploeg uit Nijeveen verloor de finale in Ahoy van de Kogers en wilde graag de eerste competitiewedstrijd revanche nemen voor deze verloren finale. De wedstrijd eindigde in een overwinning voor DOSÂŽ46 met 18-22.

Over De Lotto

De opbrengsten van Lotto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting in 1961 is er meer dan 1,1 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Na de overheid is De Lotto al 47 jaar de grootste structurele financier van de Nederlandse sportwereld. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en Nierstichting is sinds de oprichting 400 miljoen euro afgedragen. /////
Noot voor de redactie,