Ingezonden persbericht


Persbericht Amsterdam, 12 november 2008

"Wild Westermoskeeterrein" in beeld gebracht

Arco Verburg opent de expositie 'Wasteland' van Nina Rave in 'Meneer de Wit'

Vanaf zaterdag 22 november toont Nina Rave een nieuwe serie schilderijen onder de titel 'Wasteland'. Het motto is ontleend aan het Westermoskeeterrein naast 'Meneer de Wit' waar onlangs de eerste bouwactiviteiten zijn begonnen.

Jarenlang is dit braakliggende gebied onderwerp geweest van felle discussies.

"De geschiedenis van de Westermoskee is tot op heden een gecompliceerd verhaal, met tragische kanten en voorlopig geen happy end." ( Uit het "Westermoskeedossier", site stadsdeel de Baarsjes)

Nina Rave heeft de ontwikkelingen in "haar buurt" gevolgd en een dagboekachtig verslag gemaakt van het kale, maar toch steeds veranderende stadslandschap midden in de Baarsjes.

Met 'Wasteland' legt de kunstenares reflecties op het terrein vast en verbeeldt de latente spanningen die rond de plek hangen. Ze probeert het onzichtbare zichtbaar te maken, niet in een politiek statement, maar in een verbeelding vol suggestie, wisselende stemmingen en verhitte gemoederen.

Rave (Hamburg, 1967) laat haar oog vaker vallen op plaatsen waar mensen normaal overheen kijken; vergeten, desolate plekken zetten haar aan tot het maken van installaties in de openbare ruimte. Onlangs toonde zij 'My Tube' in een metrostation aan de Wibautstraat, andere installaties zijn 'Sleep In' (in een steegje bij de Oudegracht in Utrecht) en 'De Wijze Was' (project met tegeltjeswijsheden van omwonenden in een wasserette in de Baarsjes).

"Dit soort vergeten plekken dagen mij uit, inspireren me om te zoeken naar verborgen mogelijkheden en kwaliteiten van deze locaties."

Opening: zaterdag 22 november, 16:00 tot 19:00 uur door Arco Verburg

Tentoonstelling: 'Wasteland'

Kunstenaar: Nina Rave

Locatie: Meneer de Wit, centrum voor kunst, cultuur en ontwikkeling

Postjesweg 2, 1057 EA Amsterdam

Periode: 22 november tot en met 13 december 2008

Openingstijden: donderdag 14:00 tot 21:00 uur

woensdag, vrijdag, zaterdag 14:00 tot 18:00 uur

en op afspraak