Persberichten
---

Verzamelaarsjaarbeurs 2008 in teken van geheimzinnige gloed

Publicatiedatum: 21-08-2008
---


Persbericht
Utrecht, 22 augustus 2008

Op 22 en 23 november 2008 wordt de Jaarbeurs Utrecht omgetoverd tot de grootste verzamelbeurs van Europa. De meest uiteenlopende verzamelingen worden geëxposeerd, verdeeld over tweeduizend kramen in vijf beurshallen. De komende editie van de VerzamelaarsJaarbeurs wordt zoals altijd georganiseerd in combinatie met de Mega Platen & CD Beurs, die in november haar 30ste editie viert, en staat onder andere in het teken van de geschiedenis van de Nederpop.
Museum RockArt heeft speciaal voor deze gelegenheid haar meest bijzondere items beschikbaar gesteld: van de bühnekleding van Anouk tot het songfestivalpak van Ben Cramer. Verder maken we kennis met het zeldzame Anna Groen glas: groengekleurde glasobjecten die onder invloed van UV-licht helder oplichten. Ook haalt de VerzamelaarsJaarbeurs een Hollywood-ster in huis, te weten Dirk Benedict, bekend van zijn rol als 'Face' in de populaire TV-serie The A-Team.

Geheimzinnige gloed over Anna Groen glas
In een verduisterde ruimte wordt met behulp van blacklight het helder oplichtende Anna Groen glas tentoongesteld. Dit zijn glasobjecten die beginnen te stralen en een indrukwekkende groene glans afgeven wanneer er een UV-licht bij wordt gehouden. Anna Groen glas, ooit geproduceerd in Leerdam, wordt al lang niet meer gemaakt en is dus een gewild object voor echte verzamelaars. Op de VerzamelaarsJaarbeurs worden 500 objecten van deze bijzondere glassoort tentoongesteld.

Het drumstel van Q-65 en de limo van DI-RECT
Museum RockArt, gevestigd in Hoek van Holland, heeft in de loop der jaren vele unieke exemplaren uit de Nederpopwereld weten te bemachtigen. Uit de enorme collectie van het museum worden de meest bijzondere en zeldzame exemplaren op de beurs tentoongesteld.
Verdeeld over 400 vierkante meter vinden we hier de stretched limo van DI-RECT en de Puch van bandlid Spike, de Fender Jazzmaster van Andy Tielman, het jarenlang verdwenen drumstel van de Haagse band Q65, gouden platen van onder andere Golden Earring en De Dijk, bühnekleding van Anouk, het songfestivalpak van Ben Cramer en nog veel meer unieke exemplaren die ons een kijkje geven in de Nederlandse popgeschiedenis.

The A-Team: hét succes van de jaren '80
Dirk Benedict komt speciaal voor alle Nederlandse fans naar de VerzamelaarsJaarbeurs voor een signeersessie. Hij brak bij het grote publiek door als Luitenant Starbuck in de televisieserie Battlestar Galactica. Later groeide Dirk Benedict, dankzij het succes van de televisieserie The A-Team, uit tot een van de meest succesvolle Amerikaanse tv-sterren.

Koperetsdemonstraties
Kunstenaar Bertil Schmull is een grote kenner en autoriteit op het gebied van kopergravure en een van de laatste actieve etsers. Hij exposeerde al over de hele wereld en schreef diverse boeken over zijn vakgebied. Tijdens de VerzamelaarsJaarbeurs toont hij zijn werk en demonstreert hij verschillende etstechnieken.

VerzamelaarsJaarbeurs najaar 2008 in Jaarbeurs Utrecht.
Zaterdag 22 november van 9.00 uur tot 18.00 uur, zondag 23 november van 10.00 uur tot 17.00 uur. Entreeprijs: ¤ 11,- per persoon, kinderen tot en met tien jaar gratis. Met kortingsbon en in de voorverkoop via de ANWB-kantoren ¤ 9,50. Voor meer informatie en filmbeelden zie ook www.verzamelaarsjaarbeurs.nl of bel tijdens kantooruren (0229) 213 891.

Noot voor de redactie (