Warchild


Kom naar 'Parade' en steun War Child!
Als jij het leuk vindt om een avondje in het theater door te brengen, moet je zorgen dat je op 22 november in Zoetermeer of 10 januari in Deventer bij dit benefietconcert aanwezig bent. Musicalvereniging Starlight Boulevard heeft gekozen voor de productie `Parade'. Dit waar gebeurde en aangrijpende verhaal gaat over Mary Phagan, een 13-jarig meisje dat werkte in een potlodenfabriek in de Amerikaanse staat Georgia. Nadat zij op 26 april 1913 haar loon bij fabrieksdirecteur Leo Frank ophaalt om naar de Confederate Memorial Day Parade te gaan, hoort niemand meer iets van haar. Haar vermoorde lichaam wordt de volgende ochtend in de fabriek gevonden.

Deze gebeurtenis is een belangrijk moment in de Amerikaanse geschiedenis. De fabrieksdirecteur wordt beschuldigd van moord en het proces wordt een enorme mediahype. In 1998 werd dit verhaal het onderwerp van de muziektheaterproductie `Parade' en in 1999 won deze productie twee Tony's. Dit zijn de hoogste toneelprijzen in Amerika. In `Parade' komen verschillende thema's als antisemitisme, de Amerikaanse Noord-Zuid-tegenstelling, kinderarbeid en racisme aan de orde.

Nu is de beurt aan Starlight Boulevard om dit aangrijpende verhaal te vertellen. Ben jij benieuwd naar deze productie en wil je tegelijkertijd War Child steunen, zorg dan dat je bij dit benefietconcert aanwezig bent. Kijk voor meer informatie op http://www.starlight-boulevard.nl/