Gemeente Dirksland


Mantelzorgers op Goeree-Overflakkee worden in het zonnetje gezet

Na het grote succes van vorig jaar zetten de vier gemeenten op Goeree-Overflakkee de mantelzorgers ook dit jaar weer in het zonnetje. De gemeenten doen dit in samenwerking met het Steunpunt Mantelzorg Goeree-Overflakkee.

Op 22 november 2008 wordt voor alle mantelzorgers een gezellige middag, met allerlei verwenactiviteiten op het gebied van persoonlijke verzorging, ontspanning en creativiteit, georganiseerd in de Sjem in Middelharnis.

Wethouder Wesdorp van Middelharnis heet de mantelzorgers op deze verwenmiddag welkom. De middag begint om 13.00 uur met koffie en gebak. Aansluitend kunnen de mantelzorgers, naast gebruik te maken van de activiteiten, ervaringen met elkaar uitwisselen en informatie verkrijgen bij de informatiestands.
Zowel de gemeenten als het steunpunt mantelzorg Goeree-Overflakkee benadrukken, onder meer met deze verwenmiddag, hun waardering voor mantelzorgers op het eiland. Mensen die langdurig en intensief voor iemand met een beperking zorgen, zijn onmisbaar en van groot belang voor de samenleving. Met het aanbieden van deze leuke middag wordt op een ludieke
wijze uiting gegeven aan de waardering voor hun inzet.

Mantelzorgers kunnen zichzelf opgeven voor deze middag bij het Steunpunt Mantelzorg Goeree-Overflakkee. Ook kunnen ze hier terecht wanneer ze vragen hebben over de middag. Het telefoonnummer is 0900 202 06 72 (lokaal tarief), het e-mailadres is ina.goud@meezhz.nl. Steunpunt Mantelzorg, gevestigd in De Dillenburg in Middelharnis, is een samenwerkingsverband van MEE Zuid-Holland-Zuid en Careyn Goeree-Overflakkee. Mantelzorgers kunnen bij het steunpunt terecht voor ondersteuning bij hun `werk' en voor
informatie over allerlei zaken die zij als mantelzorger tegenkomen.