Universiteit van Amsterdam

Artistieke kruisbestuiving van en met India
Congres Muziekwetenschap

donderdag 20 - zaterdag 22 november>
De uitvoerende kunsten in India hebben millennialang moeiteloos buitenlandse invloeden geabsorbeerd, van de Grieken in de Oudheid, via Perzische en Centraal-Aziatische invloeden in de Middeleeuwen tot westerse invloeden in de laatste eeuwen. Omgekeerd zijn muziek, dans en theater uit India over de hele wereld uitgewaaierd. In het Westen hebben veel uitvoerend kunstenaars zich door India laten inspireren, terwijl er ook steeds meer cross-overs op voet van gelijkheid ontstaan. De leerstoelgroep Muziekwetenschap van de UvA organiseert, in samenwerking met de Universiteit Leiden, ISTAR, HGIS, IMS en BAKE, het congres India and the world: the performing arts. Tijdens dit congres spreken meer dan honderd experts, musici en jonge onderzoekers uit India en de rest van de wereld over al deze wederzijdse invloeden. In sessies met titels als 'Musicologische puzzels', 'Compositie: reizende concepten', 'Dans en drama', 'Nieuwe geluiden, Film en Pop', 'India in Azië and Afrika' en 'Postkoloniale Raadsels' zullen deze onderlinge relaties worden besproken.
Locatie: Crea, Turfdraagsterspad 17, Amsterdam Voor meer informatie, inschrijving en het programma: http://india2008.ath.cx/.

Dit is een overzicht van promoties, oraties, afscheidscolleges en andere activiteiten aan de Universiteit van Amsterdam. Meer informatie over de items in deze agenda kunt u krijgen bij de afdeling Persvoorlichting, tel. 020 - 525 2695, e-mail: persvoorlichting@uva.nl. Met vragen over plechtigheden Geneeskunde kunt u contact opnemen met AMC Voorlichting, tel. 020 - 566 2929.