Gemeente Langedijk


12 november 2008

Intocht Sinterklaas op 22 november

Pepernoten vullen sinds enkele weken alweer de schappen in de winkels, de brievenbus heeft al heel wat keren geklepperd met dikke speelgoedbrochures en de dagen worden steeds korter. Langzaam maar zeker naderen de spannende weken voor het grote Sinterklaasfeest. Ook dit jaar wordt de goedheiligman weer feestelijk ontvangen in Langedijk. De intocht van Sinterklaas vindt plaats op zaterdag 22 november.

De Goedheiligman vaart op 22 november rond 9.00 uur de haven in Broek op Langedijk binnen. Burgemeester H. Cornelisse en vele kinderen uit Langedijk zullen Sinterklaas aldaar verwelkomen. Nadat hij voet aan wal heeft gezet, maakt hij per koets een rondrit door Zuid-Scharwoude, Noord-Scharwoude en Oudkarspel.

Sinterklaas komt op 22 november ook in Sint Pancras aan. Hij maakt vanaf 13.00 uur een rondrit door het dorp, die begint op het Kerkplein en ongeveer twee uur later eindigt bij sporthal De Oostwal. Rond 15.30 uur zit het officiële gedeelte er in Langedijk op voor Sinterklaas en kan hij zich samen met zijn zwarte Pieten en Hulpsinterklazen gaan voorbereiden op de drukke weken die hij voor de boeg heeft.