Ingezonden persbericht


Rotterdam, 12 november 2008

t.a.v. redacties binnenland/regio-redacties/geestelijk leven

PERSBERICHT

Drie wijdingen voor Bisdom Rotterdam

Zaterdag 22 november a.s. zal Mgr. A.H. van Luyn s.d.b., bisschop van Rotterdam, drie mannen wijden in de kathedrale kerk HH. Laurentius en Elisabeth aan de Mathenesserlaan 305 te Rotterdam. Het betreft twee diakenwijdingen en een priesterwijding. De toekomstig permanent diakens zijn R.H. (Ronald) Dits en M.W.M. (Gilion) Greeve; J.C.F.M. (Hans) Smulders zal tot priester worden gewijd.De Eucharistieviering, waaronder de wijding plaatsvindt, begint om 11.00 uur.

Aan het einde van de viering zal Mgr. Van Luyn bekendmaken waar de nieuwe diakens en priester zullen gaan werken.

Hans Smulders werd geboren op 5 oktober 1950, is weduwnaar en vader van drie jong volwassen kinderen. Na zijn studie Nederlands recht aan de Radbouduniversiteit te Nijmegen was hij werkzaam bij het Centraal Missie Commissariaat / Cebemo te Den Haag en in verwante organisaties met name op het terrein van mensenrechten en ontwikkelingssamenwerking. Vanuit die functies combineerde hij tevens kerkelijk vrijwilligerswerk met bestuurlijke activiteiten op het snijvlak van kerk en maatschappij. Na het overlijden van zijn vrouw Margriet werkte Hans een aantal jaren als zelfstandig consultant. In 2003 begon, hij verbonden met het centrum voor diaken en priesteropleiding Vronesteyn, in deeltijd de theologiestudie aan de Fontys Hogeschool in Amsterdam. Van 2005 tot begin 2007 was hij medewerker op de afdeling Pastorale Dienstverlening van het bisdombureau. Op 17 mei van dit jaar werd Hans gewijd tot transeunt diaken. Van 2005 tot begin 2007 was hij medewerker op de afdeling Pastorale Dienstverlening van het bisdombureau. Op 17 mei van dit jaar werd Hans gewijd tot transeunt diaken.

Gilion Greeve is geboren op 21 januari 1947. Hij is getrouwd met Jeannette Greeve - Hulst en vader van drie kinderen. Gedurende veertig jaar heeft hij de traditie van drie generaties kwekers voortgezet. Daarnaast was hij kerkbetrokken vanaf zijn zevende jaar en heeft vele functies vervuld in het vrijwilligerscircuit. De steeds latent aanwezige roeping om de dienende Christus present te stellen kreeg een wending in 2001 toen hij theologie en levensbeschouwing ging studeren aan de Fontys Hogeschool in Amsterdam. Na zijn Bachelor, twee praktijkstages en vervolgens zijn 1e graad bevoegdheid gehaald te hebben, heeft Gilion van de bisschop per 1 oktober 2007 een kerkelijke zending gekregen als pastoraal werker in de parochiefederatie "De Wijngaard", met bijzondere aandacht voor diaconie en pastoraat.

Ronald Dits is 51 jaar geleden geboren in Rotterdam. Hij is getrouwd met Ina en samen wonen zij in Barendrecht. Zij hebben een dochter, Joyce, van 23 jaar oud. Ronald heeft een technische ingenieursopleiding in de richting meet- en regeltechniek. Na een aantal technische functies heeft hij leidinggevende functies vervuld in de chemische industrie. Met zijn studie theologie is hij in 2001 gestart op de KTU, deze studie wordt binnenkort afgerond. In 2003 is hij bij het dekenaat Delflanden aangesteld als dekenaal coördinator. Bij de opheffing van de dekenaten is hij bij het bisdom Rotterdam in dienst getreden als regiocoördinator.

Einde bericht


---

Noot voor de redactie /

Ingezonden persbericht