Ingezonden persbericht


Immo International 2008: de beurs voor tweede woningen in het buitenland

Een tweede huis in het buitenland... een droom voor velen. Steeds meer mensen - jong en oud - zijn op zoek naar hun eigen plek onder de zon of naar een plek waar zij zich vrij van stress kunnen ontspannen. Een spannende en enerverende zoektocht begint tijdens Immo International. De 25ste editie van de beurs vindt dit najaar voor de derde keer plaats in Amsterdam RAI. In dertien jaar tijd wist het evenement uit te groeien tot dé beurs waar bezoekers zich in een sfeervolle omgeving kunnen oriënteren op het kopen van een huis in het buitenland.

Als u op zoek bent naar een tweede huis in het buitenland, dan is 2008 voor u het jaar om toe te slaan. Er is veel, heel veel aanbod in de Europese landen. Spanje heeft de laatste jaren te maken gehad met overbebouwing en geeft nu de kopers kansen om tegen zeer aantrekkelijke prijzen de mooiste woningen aan te schaffen. Er worden woningen aangeboden met meer dan 40% korting op de prijzen van 2007. Turkije, Frankrijk en zeker ook Florida bieden woningen scherp aan op de beurs. Dé topper voor 2008 en 2009 worden de "dollarlanden". Na de gunstige dollarkoers en de hypotheekcrises is er een "Buyersmarket" ontstaan. Zeker een markt voor de liefhebbers van golf, entertainment, zee en natuur.

Wie de media in de gaten houdt kan niet aan de indruk ontkomen dat de droom van het bezitten van een tweede huis in het buitenland actueler is dan ooit. Verlangend naar de zon of op de vlucht voor stress en hectiek zoeken steeds meer Nederlanders naar kwaliteit van leven buiten de landsgrenzen. De afgelopen decennia hebben veel landgenoten hier door middel van de aanschaf van een tweede huis een manier voor gevonden. Want wat is er prettiger dan voor kortere of langere tijd bijtanken in een eigen woning op die speciale plek? Ook investeren in onroerend goed kan een overweging zijn. Wat het motief ook is, verwezenlijken van dromen, begint met het zetten van een eerste stap.

Ondernemers nemen slimme besluiten

Makelaars en projectontwikkelaar constateren dat steeds meer zelfstandige ondernemers de laatste jaren de voorkeur geven aan het investeren in stenen en vooral te investeren in zichzelf. Banken en zeker de effectenbeurs zijn op dit moment geen goede investeringen. Ondernemers zoeken het op dit moment vooral in het kopen van een tweede woning in het buitenland. Het beleggen in onroerend goed is door de eeuwen heen altijd de beste investering gebleken.

25ste editie in Amsterdam RAI

Duizenden mensen kochten inmiddels een huis via contacten die werden gelegd op één van de beurzen van Immo International of maakten gebruik van alle kennis en informatie die specialisten er verschaffen. In september 1996 werd de eerste beurs gehouden in Houten. Al snel groeide Immo International uit tot dé beurs voor internationaal onroerend, gekenmerkt door een hoog kwaliteitsniveau.

Lezingen i.s.m. "Het Roer Om"

Op zaterdag en zondag kan de beursbezoeker lezingen bijwonen over het kopen en wonen in diverse landen. Samen met de organisatie van "Het Roer Om" zal de bezoeker worden getrakteerd op een lezingprogramma over het kopen van een huis in Frankrijk, Spanje en Florida. Over het emigreren naar Frankrijk en Spanje worden speciale lezingen gegeven. Tijdens deze lezingen komen juridische en fiscale aspecten aan de orde, maar ook strategische zaken, zoals de aan- en verkoop van onroerend goed. Na iedere lezing is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Exclusief aanbod onroerend goed

Tijdens deze speciale editie presenteert een selecte groep van 40 makelaars, bemiddelaars en projectontwikkelaars bestaande woningen en nieuwbouwprojecten uit meer dan 10 landen. Dit is een exclusieve gelegenheid voor wie zich vrijblijvend wil laten informeren. Het aanbod bestaat uit vele duizenden huizen, villa's, boerderijtjes, appartementen, chalets en kastelen. Op de beurs staat persoonlijk contact centraal.

Locatie:

Amsterdam RAI Hal 9

Europaplein 22

1078 GZ Amsterdam

www.rai.nl

Openingstijden

Zaterdag 22 november 10.00 - 17.00 uur

Zondag 23 november 10.00 - 17.00 uur

Toegang

De toegang is voor deze 25e editie GRATIS

Meer informatie

Kijk op www.immo-international.nl of bel 040-2422417


---



Ingezonden persbericht