Gemeente Zwolle

Bagijneweide: inspiratie voor een nieuw begin

Datum uitgave persbericht: 11/17/2008

De Bagijneweide - het gebied tussen het Almeloos Kanaal en de Rhijvis Feithlaan aan de ene kant en de Bagijnesingel en de Philiosfenallee aan de andere kant - gaat op de schop. Maar hoe het er gaat uitzien is nog ongewis. De bewoners gaan samen met de gemeente aan de slag om het gebied vorm te geven. Tijdens de zogenoemde inspiratiedagen mogen zij onder het motto ´We beginnen echt opnieuw´ hun licht laten schijnen over het gebied. Vandaar ook dat er alvast lampen in het gebied zijn opgehangen om bewoners aan het denken te zetten.

Op 22 november is de startbijeenkomst. Op 29 november en 13 december volgen twee Inspiratiedagen. Het is de bedoeling om tijdens de Inspiratiedagen te komen tot een nieuwe visie op de Bagijneweide. De visie wordt in de eerste helft van 2009 uitgewerkt door alle partijen. Bewoners kunnen alle dagen bijwonen, maar dat hoeft niet. Wel is het zo dat wat tijdens de eerste Inspiratiedag bedacht wordt in de tweede verder uitgewerkt wordt. Wethouder Van Dooremolen opent de eerste Inspiratiedag: "Ik kan nu al zeggen dat ik er erg naar uitzie. We beginnen echt opnieuw. Ik hoop dat veel mensen meedoen."

Startbijeenkomst in Het Palet

Tijdens de startbijeenkomst in Het Palet aan de Rhijnvis Feithlaan 54 kunnen de deelnemers onder leiding van een architect en landschapsarchitect langs karakteristieke plaatsen in het gebied wandelen en krijgen ze meer informatie over de Inspiratiedagen. De startbijeenkomst op 22 november start om 12.00 uur, inloop vanaf 11.30. De wandelingen beginnen om 12.30, 14.00 en 15.30 uur.

Inspiratiedagen

De inspiratiedagen zijn in ArtEZ aan de Rhijnvis Feithlaan 50 en starten om 10.30 uur en eindigen om 15.30 uur. Kijk voor meer informatie ook op www.bagijneweidezwolle.nl. Aan de hand van zeven thema´s gaan de bewoners tijdens deze dagen aan de slag om een nieuwe visie te maken. Die thema´s zijn:


1. Betekenis van de Bagijneweide voor Zwolle:
2. Cultuurhistorische waarde

3. Voor wie is de Bagijneweide

4. Dromend op weg naar een visie

5. Mix van voorzieningen:

6. Bereikbaarheid

7. Gebruik van de openbare ruimte

Bron: Afdeling Communicatie
Datum van 17-11-2008 tot 16-12-2008