Gemeente Enschede

Fair Play scoort

"JOEP on tour" bezoekt voetbalclubs

In het kader van de campagne `Fair Play Scoort' bezoekt JOEP op zaterdagmorgen 22 november 2008 diverse voetbalclubs. JOEP vraagt aandacht voor het thema Fair Play en deelt gadgets uit aan kinderen, ouders en publiek. JOEP is de levende mascotte van Fair Play en komt onaangekondigd langs om te kijken of er ook op de velden aan Fair Play wordt gewerkt.

De gemeente heeft als één van de 11 gemeenten in Overijssel in 2004 een Fair Play intentieverklaring ondertekend. Daarmee gaven gemeenten te kennen initiatieven te willen ontwikkelen. Zij gaan aan de slag met het thema Sportiviteit & Respect en met de campagne Fair Play Scoort in het bijzonder. Eén van de initiatieven is het clubbezoek van JOEP.

Want sport moet sportief blijven en waar nodig weer sportief worden. Sportiviteit draagt namelijk bij aan leuke, plezierige, gezonde en veilige sportbeoefening voor de sporters zelf. Ook voor de andere betrokkenen is sportiviteit cruciaal. Sporten in een plezierige en veilige omgeving zorgt tevens voor behoud van leden en vrijwilligers en het voorkomt blessures. Op zich al reden genoeg om sportiviteit en respect actief te stimuleren en hier voortdurend aandacht aan te besteden.

De gemeente Enschede ondersteunt clubs actief bij het thema Fair Play en bekijkt hoe de clubs dit in hun beleidsplan kunnen integreren. De Enschedese Voetbalfederatie is mede partner in dit project en nauw betrokken bij de uitvoering van Fair Play. Enschede beweegt en heeft als sportgemeente van het jaar de plicht dat sportief te blijven doen.

Geplaatst: 18 november 2008.

18 november 2008