ProRail

Persbericht

20-11-2008

Voorbereidende werkzaamheden overweg Torenlaan in Baarn

Aanstaande zaterdag 22 november wordt er gewerkt aan kabels en leidingen bij de overweg Torenlaan in Baarn. Deze werkzaamheden zijn ter voorbereiding op de aanleg van een nieuw spoor tussen Baarn en Soest en de daarmee samenhangende herinrichting van de Torenlaan. Voor deze werkzaamheden is het noodzakelijk de overweg tussen 7.00 uur en 16.00 uur af te sluiten voor al het verkeer.

De afsluiting is al vanaf 4 oktober van toepassing voor gemotoriseerd verkeer. Zaterdag 22 november geldt deze eveneens voor fietsers en voetgangers. Automobilisten worden omgeleid en voetgangers en fietsers kunnen gebruik maken van de overweg bij de Lt. Gen. Van Heutszlaan.

ProRail heeft eerder een volledige afsluiting van de overweg aangekondigd voor het weekend van 29 en 30 november. In dit weekend vinden grootschalige werkzaamheden plaats en rijden er geen treinen van en naar Baarn. De afsluiting van aankomende zaterdag is nodig, omdat er in de voorbereidingen kabels en leidingen moeten worden verlaagd en verlegd. Helaas is het in de planning niet mogelijk gebleken de werkzaamheden te combineren.

De aannemer werkt overdag omdat er bij een te lage temperatuur niet aan kabels gewerkt kan worden en hij tijdens de uitvoering daglicht nodig heeft. Vanaf 1 december blijft de omleiding voor gemotoriseerd verkeer nog enkele weken van toepassing. Het nieuwe voetpad en fietspad bij de Torenlaan kan vanaf 1 december in gebruik worden genomen.