Vlaamse Overheid

Lummen

Omleiding van het plaatselijk verkeer in Lummen

Vlaamse overheid

donderdag 20 november 2008

Grote en lokale omleiding

Tijdens het weekend van 22 en 23 november 2008 zal de afdeling Wegen en Verkeer Limburg, ter hoogte van het klaverblad in Lummen, twee bruggen onder de E313 schuiven. Van vrijdagavond 20 uur tot maandagochtend 5 uur is het klaverblad gedeeltelijk afgesloten en wordt het verkeer omgeleid.

Omleiding E313

Van vrijdagavond 20 uur tot maandagochtend 5 uur is het klaverblad gedeeltelijk afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via andere delen van het verkeersknooppunt en de omliggende op- en afritcomplexen (26, 26bis en 27).

De E314 blijft open voor alle verkeer en rechts afslaan (bijvoorbeeld naar Hasselt - Genk) blijft mogelijk.

Het verkeer tussen Hasselt en Antwerpen wordt via de rotonde van het klaverblad weer op de E313 gebracht.

Het verkeer dat van Hasselt naar Brussel of van Brussel naar Antwerpen rijdt, wordt omgeleid via de omliggende complexen.

Op de website www.klaverbladlummen.be kunnen geïnteresseerden de schematische en geschreven omleidingsfiches downloaden.

Lokale omleiding en carpoolparking

Omdat een deel van de omleiding voor de E313 gebruikmaakt van het op- en afrittencomplex 26 in Lummen wordt, op verzoek van de politie en de gemeente, het lokale verkeer omgeleid om dat punt te ontlasten. De carpoolparking in Lummen is alleen bereikbaar vanuit Beringen.

Op de website www.klaverbladlummen.be kunnen geïnteresseerden de schematische en geschreven omleidingsfiches downloaden.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Jo Lieben, communicatieverantwoordelijke, Wegen en Verkeer Limburg Tel: 011 74 24 15
GSM: 0499 55 84 81