Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Rotterdam, 6 november 2008

London Calling On Tour komt met Late Of The Pier en Noah and the Whale o.a. op zaterdag 22 november naar Tivoli en op zondag 23 november naar WATT.

London Calling is ruim 16 jaar de best mogelijke showcase voor de Britse muziekscene in Nederland. Bands als Klaxons, Franz Ferdinand, Kate Nash, The Rifles, Bloc Party, en The Libertines beleefden voor een relatief klein publiek hun Nederlandse podiumdebuut in Paradiso, nog vóór de grote doorbraak. Om een nog groter bereik te creëren voor Brits getinte muziek, gaat London Calling op tour. Zaterdag 22 en zondag 23 november, een week na het reguliere festival in Paradiso, strijkt London Calling neer in respectievelijk Utrecht en Rotterdam. Late of the Pier en Noah and the Whale gaan met London Calling mee on tour. De line-up wordt nog aangevuld met een of twee andere bands.

Late Of The Pier is een vierkoppige, excentrieke electro new rave-popband uit de East Midlands, geniet steeds groter succes in thuisland en buitenland. Hun muziek wordt vergeleken met Daft Punk en The Flaming Lips die samen naar een science fiction kanaal kijken. De band stoeit met techno, electro en rauwe indiegitaren, geheel volgens de DIY-stijl. Late of the Pier speelde al eerder op London Calling en nu, vlak voor de grote doorbraak, gaan ze mee op tour langs Utrecht en Rotterdam.

Noah and the Whale klinkt als een groep vrienden die in de huiskamer biertjes dronken, om zich heen keken wat er voor instrument door kon gaan en dat zijn gaan bespelen. Akoestische gitaren waren voor handen, maar ook flessen, violen en achtergrondzang van Emmy The Great. Hun muziek klinkt als een Engelse versie van Amerikaanse folkmuziek. Teksten over zon, plezier en liefde. Het nummer 'Rocks and Daggers' klinkt eerst als The Magic Numbers en British Sea Power maar eindigt als Beta Band. Een heerlijk zomers moment in zo'n vieze aanloop naar een regenachtige winter. Debuutalbum 'Peaceful The World Lays Me Down' is uit op het Vertigo Label en meeste shows in Engeland zijn uitverkocht. De single '5 Years Time' is op weg om een grote hit te worden, ook in Nederland.

ZO 23 11 2008: LONDON CALLING ON TOUR @ WATT (STAGE)

West-Kruiskade 26-28, 3014 AS Rotterdam
Deuren open 15.00u / Aanvang 16.00u
Tickets a E 14 (excl. vvk) zijn te koop via de website van WATT, de Primera winkels, en Plato en Velvet Music in Rotterdam

www.watt-rotterdam.nl

*** Einde persbericht ***

>>> Noot voor de redactie /