Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Den Haag, 24 oktober 2008

Derde Haags Sinterklaasfeest met topacts

Voor de derde achtereenvolgende keer presenteert Den Haag FM / Den Haag TV het Haags Sinterklaasfeest. Net als in voorgaande jaren worden Haagse kinderen getrakteerd op Nederlandse topartiesten. Dit jaar zijn dat naast de Sint in ieder geval Elize en Kus.

Het Haags Sinterklaasfeest is inmiddels een Haags begrip en staat jaarlijks garant voor veel kinderplezier. Waar vorig jaar toppers als De Pietenboyband, XYP en de bekende rapper Ali B op het programma stonden, zijn dat bij deze editie de populaire Elize, bekend van haar hits Automatic, I'm No Latino en Into Your System. Ze staat nu hoog genoteerd in de hitlijsten met de Donna Summer cover, Hot stuff. Haar nieuwe album verschijnt eind 2008. Zij is tevens presentatrice van het televisieprogramma 'So you think you can dance.'

Al vanaf 2005 is de meidengroep Kus razend populair onder het jeugdige publiek. Zij scoren hit na hit en zijn al een tijd niet in Den Haag geweest. Onlangs werd bekend dat er een speelfilm van Kus komt. De film zal in februari 2009 te zien zijn in de bioscoop.

De organisatie van het Haags Sinterklaasfeest is erg blij met deze optredende artiesten: "Er is tijdens het feest veel te doen, laten we vooral niet vergeten dat het wemelt van de Zwarte Pieten en natuurlijk de enige echte Sinterklaas, maar met Elize en Kus is een topfeest gegarandeerd."

Het Haags Sinterklaasfeest wordt gehouden op zaterdag 22 november in het Paard van Troje, Prinsegracht 12 van 13.00 uur tot 15.00 uur. Entree E 15,-.

Den Haag FM, Den Haag TV, de kabelradiokanalen Den Haag Totaal en Den Haag FM 95.9 en het radiostation voor jongeren FunX zijn onderdeel van Stadsomroep Den Haag.

/////