Landschap Noord-Holland

Persbericht

Castricum, 14 november 2008

Vogelkijkexcursie op Balgzand
Verwonder u over de bijzondere natuur dichtbij!

Zaterdag 22 november van 13.30-15.00 uur kunt u met onze gids naar natuurgebied Balgzand waar op dit moment zeer grote groepen vogels te zien zijn. Bijna dagelijks zijn er groepen van 60.000 bonte- en kanoetstrandlopers aanwezig. Met opkomend water en bij gevaar zoals een overvliegende roofvogel, groeperen deze strandlopers zich als een bal en trekken ze richting dijk. U kunt het dus van dichtbij bekijken. Balgzand is een rust- en foerageerplaats voor vele vogelsoorten zoals wulp, rotgans, rosse grutto, groenpootruiter, tureluur en watersnip. En heeft u altijd al een slechtvalk willen zien? Momenteel zitten er enkele. We hopen dat u erbij kunt zijn.

Het vervoermiddel dat we gebruiken, kiezen we ter plaatse en is afhankelijk van het weer. Er is een aantal fietsen beschikbaar, maar het is ook mogelijk dat we gezamenlijk gaan wandelen. Aanmelden is gewenst en kan via de InformatieWinkel, tel. 088-006 44 55. Terplekke aansluiten kan ook. De kosten bedragen ¤ 3,50 per persoon, voor Beschermers ¤ 2,50 en voor een kind tot 12 jaar ¤ 1,50. Neem als u heeft een verrekijker mee en trek stevige schoenen aan.

Natuurinformatiecentrum Balgzand ligt bij 't Kuitje aan de Oostoeverweg 80 in Den Helder. Dit is vlak voor de ingang van de Marine, op industrieterrein Oostoever. De routebeschrijving vindt u op www.landschapnoordholland.nl