Evangelische Omroep

Nr. 281
Hilversum, 19 november 2008

PRINSELIJKE FAMILIE VAN MONACO ZATERDAG IN BLAUW BLOED Blauw Bloed, zaterdag 22 november 2008, 19:35 uur, Nederland 2

Aanstaande zaterdag in het EO-royaltyprogramma Blauw Bloed een verslag van de Nationale Feestdag in Monaco. De Grimaldi's, de prinselijke familie van het kleine vorstendom, zijn allemaal aanwezig: Prins Albert, zijn zussen Caroline en Stephanie en de overige leden van de familie geven acte de presence. Daarnaast in Blauw Bloed onder meer een reportage met Rudolf Spoor, de man die tal van Nederlandse hoogtepunten op televisiegebied regisseerde.

Rudolf Spoor
De Nederlandse televisieregisseur Rudolf Spoor wordt ook wel hofregisseur genoemd. Hij had de regie bij veel prinsjesdagen en koninginnedagen en verzorgde ook de tv-regie van het huwelijk van prins Willem-Alexander en prinses Máxima op 02-02-2002. Spoor is zojuist teruggekeerd uit het koninkrijkje Bhutan, waar hij de kroning van de 28-jarige Jigme Khesar Namgyel Wangchuck regiseerde. In Blauw Bloed een interview met Rudolf Spoor en natuurlijk beelden van de kroning zelf.

Werkbezoek prinses Máxima
In Blauw Bloed een verslag van het werkbezoek van prinses Máxima aan Lyceum Oudehoven in Gorinchem. De prinses bezocht de school om een kijkje te nemen bij het project 'De Jonge Akademie on Wheels', waarin tweedeklassers kennis konden maken met wetenschap en het werken als wetenschapper.

Afsluiting Jaar van de Sanitatie met prins Willem-Alexander Vrijdag is de Nederlandse afsluiting van het Jaar van de Sanitatie. Prins Willem-Alexander is aanwezig tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Koninklijk Instituut van de Tropen in Amsterdam. In zijn rol als voorzitter van een VN-commissie op het gebied van sanitatie was de prins betrokken bij dit project.

Blauw Bloed is er elke zaterdagavond om 19:35 op Nederland 2 en wordt gepresenteerd door Jeroen Snel. Kijk voor meer info op www.eo.nl/blauwbloed


---
Noot voor redactie,

Evangelische Omroep