Van der Moolen Holding NV

Amsterdam, 21-11-2008

Van der Moolen versterkt positie in wereldwijde trading met belang in GSFS

Van der Moolen tekent intentieverklaring ter verwerving van 49,9% belang in GSFS Asset Management B.V. ('GSFS AM') en 33,3% in Global Securities Arbitrage B.V. ('GSA')
Overnamesom EUR 43,3 miljoen, waarvan EUR 14,15 miljoen in contanten en EUR 29,15 miljoen in aandelen Van der Moolen Betaling over drie jaar gespreid
Positief effect op winst per aandeel Van der Moolen verwacht vanaf 2009
De intentie tot voordracht van Frank Vogel, CEO van GSFS, als lid raad van bestuur Van der Moolen

Amsterdam, 21 november 2008 - Van der Moolen Holding N.V. (Van der Moolen) en Global Securities Finance Solutions Holding B.V. (GSFS) zijn voornemens de activiteiten van GSFS te integreren in Van der Moolen. Daartoe is vandaag na beurs een intentieverklaring ondertekend. Van der Moolen zal een belang nemen van 49,9% in GSFS AM en van 33,3% in GSA. Dit alles zal naar verwachting vanaf 2009 een positief effect hebben op de winst per aandeel van Van der Moolen. Van der Moolen en GSFS AM zijn in oktober 2007 een samenwerking aangegaan die succesvol is gebleken en zijn voornemens deze samenwerking uit te breiden. Als gevolg hiervan zal GSFS een resterend belang hebben van 50,1% in GSFS AM en van 33,3% in GSA. De overige 33,3% in GSA blijft in handen van de huidige aandeelhouder GT1 Investments, LLC.

De voorgenomen transactie versterkt Van der Moolens huidige marktpositie en biedt GSFS toegang tot Van der Moolens wereldwijde infrastructuur. De verwachting is dat partijen voor het einde van dit jaar definitieve overeenstemming zullen bereiken. In een reactie zegt Richard den Drijver, CEO van Van der Moolen: De samenwerking die wij met GSFS zijn aangegaan is succesvol gebleken. De verdere integratie van onze activiteiten met die van GSFS versterkt onze trading activiteiten en verstevigt onze positie in de markt. Wij verwachten dat deze transactie al in 2009 een positief effect zal hebben op onze winst.

Frank Vogel, CEO van GSFS: Deze voorgenomen transactie is een bevestiging van onze lange termijn commitment aan Van der Moolen. Het biedt bovendien de mogelijkheid voor GSFS Asset Management om actief deel te nemen aan het uitbouwen van Van der Moolens wereldwijde handelsactiviteiten.

Betaling deels in contanten, deels in aandelen
De koopprijs van de deelnemingen in GSFS AM en GSA bedraagt in totaal EUR 43,3 miljoen. Van de koopprijs zal EUR 25 miljoen voldaan worden bij totstandkoming van de transactie. Hiervan zal EUR 5 miljoen in contanten en EUR 20 miljoen in de vorm van gewone aandelen Van der Moolen (met een maximum van 5 miljoen aandelen) betaald worden. De betaling in aandelen geschiedt grotendeels door uitgifte van gewone aandelen Van der Moolen.

Het restant van de koopprijs zal binnen een periode van twee jaar betaald worden in contanten en in aandelen. Het bedrag in contanten bedraagt minimaal EUR 4,575 miljoen en het aantal aandelen bedraagt maximaal 2.287.500. Het gedeelte van de overnamesom in aandelen Van der Moolen zal gebonden zijn aan een lock-up van 1 jaar.

De intentie tot voordracht Frank Vogel
Van der Moolen is verder voornemens Frank Vogel voor te dragen tot benoeming als lid van de Raad van Bestuur van Van der Moolen. Deze voorgenomen benoeming zal ter goedkeuring worden voorgelegd aan de Autoriteit Financiële Markten en aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Van der Moolen. Als bestuurder van Van der Moolen zal Frank Vogel leiding gaan geven aan de trading activiteiten van Van der Moolen en GSFS AM, met als opdracht deze activiteiten wereldwijd verder uit te bouwen.

For more information: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Investor Relations/Corporate Communications, telefoonnummer +31 (0)20 535 6789