Ingezonden persbericht


Informatie voor de pers Wageningen, 22 november 2008

Levendige discussie over gemeenschappelijke agenda voor de Vallei

Gedeputeerde Co Verdaas van provincie Gelderland vindt net als voorzitter van Regio De Vallei Cees van der Knaap dat het Valleigebied een eigen verhaal moet hebben. "Kom als Vallei met een gemeenschappelijk verhaal uitgaande van de eigen kracht en identiteit", is ook de boodschap van Henk Ovink als directeur nationale ruimtelijke ordening van ministerie van VROM, op het RuimteDebat De Vallei. Daarvoor kwamen op 20 november 2008 rond tweehonderd bestuurders, raadsleden en ondernemers bij elkaar. Zij debatteerden in Hof van Wageningen met vertegenwoordigers van rijk en provincie over de toekomst van het Valleigebied. Een levendige discussie in de vorm van een lagerhuisdebat leverde een inspirerend debat op. Stellingen over opvang van bedrijven en inwoners uit de Randstad, profilering van de hele Vallei als Food Valley en de doortrekking van de A30 en de Valleilijn brachten veel mensen in beweging.

Regio De Vallei organiseerde dit debat samen met provincie Gelderland, WERV en Stichting Food Valley. Sprekers waren: Co Verdaas, gedeputeerde provincie Gelderland, Henk Ovink, directeur nationale Ruimtelijke Ordening bij VROM, Roger van Hoesel, directeur Food Valley en Jaap Modder, voorzitter College van Bestuur Stadsregio Arnhem-Nijmegen. Debatleider Gijs Weenink leidde de gesprekken met co-referenten uit het gebied, die bestuurlijk zijn betrokken bij de regio.

Ook na het RuimteDebat biedt de website RuimteForum meer informatie, columns en ruimte voor discussie. Kijk op: http://ruimteforum.devallei.eu