Politie Drenthe

Zaterdag

Hoogeveen, 22-11-2008

Politie onderzoekt overval op cafetaria

NIETAP De politie is bezig met een onderzoek naar een overval op zondagavond 16 november op een cafetaria aan de J.P. Santeeweg in Nietap. Rond 22.40 uur, de cafetaria was toen al gesloten, was een medewerkster aan het schoonmaken. Ze was op dat moment alleen. Een man met een bivakmuts op zijn hoofd kwam via de achterdeur binnen en dwong onder bedreiging met een mes de medewerkster tot afgifte van geld. Nadat hij geld had gekregen vluchtte de overvaller via de achterdeur. Het gaat om een man met een donkere huidskleur. Hij is ongeveer 1,90 lang en heeft een breed postuur. Hij droeg een spijkerbroek, een oranje/blauw shirt en een bivakmuts.

Het politieonderzoek heeft tot nu toe nog geen spoor van de dader opgeleverd. De politie hoopt nu dat er via getuigen nog belangrijke informatie kan komen. Zo wil de politie graag in contact komen met de inzittenden van een witte auto die op zondag 16 november tegen 22.50 uur de cafetaria wilden bezoeken maar weer wegreden toen ze zagen dat deze gesloten was. Ook andere mensen die iets gezien hebben of iets weten wat verband kan houden met deze overval worden gevraagd zich te melden. Dit kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. (08-192571)

Met auto tegen boom

GASSELTERNIJVEEN Een black-out was er volgens een 70 jarige man uit Assen de oorzaak van dat hij vrijdagmiddag op de I. R. van Veelenweg in Gasselternijveen met zijn auto in de linkerberm kwam en tegen een boom botste. De man zat alleen in de auto. Hij raakte gewond. Nadat hij door de brandweer uit zijn auto was gehaald is hij per ambulance overgebracht naar het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal. (08-193929)

Geslipt

RUINEN Tijdens een hagel/sneeuwbui kwam vrijdagmiddag een 41 jarige man uit Koekange op de N375 bij Ruinen met een bestelauto in een slip. De auto kwam in de berm op de zijkant tot stilstand. De bestuurder raakte licht gewond en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. (08-193938)

(Te) snelle auto

HOOGEVEEN Even een ritje in een snelle geleende Porsche eindigde vrijdagmiddag voor een 31 jarige man uit Hoogeveen op een vervelende manier. Op de Pesserstraat raakte hij na een inhaalmanoeuvre de macht over het stuur kwijt, kwam in een slip en knalde met hoge snelheid tegen een tuinmuurtje. De auto werd zwaar beschadigd. De bestuurder raakte licht gewond en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. (08-193958)

Alcohol in het verkeer

PATERSWOLDE Op de Hoofdweg in Paterswolde botste vrijdagavond een 33 jarige man uit Groningen met zijn auto tegen een lantaarnpaal. De man werd door de politie aangehouden omdat hij gedronken had (1,9 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd. Met een rijverbod van 10 uur is hij weer in vrijheid gesteld.

EMMER COMPASCUUM Op de Runde in Emmer Compascuum hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 22 jarige beginnend bestuurder uit die plaats aan. De man bestuurde met een alcoholgehalte van 1,2 promille een auto. De politie vorderde zijn rijbewijs in. Met een rijverbod van zeven uur is hij weer in vrijheid gesteld.

HOOGEVEEN Ook een hardleerse man uit Den Haag is voorlopig zijn rijbewijs kwijt. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd hij op de Roerdomplaan in Hoogeveen aangehouden voor het rijden onder invloed (1,3 promille). Na het afleggen van een verklaring is hij met een rijverbod van zes uur in vrijheid gesteld. Dit rijverbod negeerde hij echter en nog geen half uur nadat hij in vrijheid was gesteld zagen agenten hem weer rijden op de Buizerdlaan in Hoogeveen. Hij werd opnieuw aangehouden. Nu weigerde hij mee te werken aan een ademanalyse. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij na het afleggen van een verklaring is hij weer in vrijheid gesteld.

BEILEN Op de A-28 bij Beilen hield de politie vrijdagmorgen een 52 jarige man uit Rotterdam aan. De man reed daar in een truck. Hij had gedronken (1,3 promille). Bovendien had hij de truck zonder toestemming van zijn werkgever uit Moordrecht meegenomen. Deze werkgever deed aangifte bij de politie. De bestuurder verzette zich tegen zijn aanhouding en is geboeid overgebracht naar het politiebureau. Onderweg spuugde hij een agent in het gezicht, beledigde hem en bedreigde hem met de dood. Ook de agent deed aangifte tegen de man. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. (08-193850)

Zakkenrollers

HOOGEVEEN Vrijdag zijn in winkels aan de Hoofdstraat in Hoogeveen twee vrouwen bestolen van hun portemonnee. In beide gevallen lukte het de dief of dievegge de handtas van de dames los te maken en daar de portemonnee uit te stelen. Dit zonder dat de benadeelden daarvan iets merkten.

Winkeldieven

EMMEN In een winkel aan de Noorderstraat in Emmen is vrijdagmiddag een 42 jarige vrouw uit die plaats betrapt bij het zonder betalen meenemen van spullen t.w.v. 8,-. Nadat ze op het politiebureau een verklaring had afgelegd is ze in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. Van de winkel kreeg de vrouw direct een toegangsverbod van een jaar.

MEPPEL Een 16 jarige meisje uit Meppel werd vrijdag in een winkel op het Prinsenplein in haar woonplaats betrapt bij het stelen van twee truitjes. Op het politiebureau werd een verklaring opgenomen en is de moeder van het meisje geïnformeerd. Daarna is het meisje in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Autos gestolen

ASSEN Vrijdagmiddag rond 12.45 uur is vanaf een parkeerplaats achter de Hema in Assen een witte Renault Traffic bestelbus van een inwoner van Assen gestolen. De auto stond niet op slot. Tussen ongeveer 07.00 en 18.00 uur is vanaf de Hendrik de Ruiterstraat in Assen een rode Renault Megane Scenic van een inwoner van Eelde gestolen. Deze auto stond wel op slot.

Fietsen vernield

ASSEN De politie in Assen hield in de nacht van vrijdag op zaterdag twee jongens van 17 en 20 jaar uit die plaats aan. Een derde verdachte kon ontkomen. De jongens gooiden bij het fietstunneltje in de Oosterparallelweg twee fietsen naar beneden. De 17 jarige jongen had een boksbeugel (verboden wapen) bij zich. De jongens zijn voor nader onderzoek ingesloten. (08-194078)

Dronken man vernielt ruit

HOOGEVEEN De politie hield in de nacht van vrijdag op zaterdag een straalbezopen 39 jarige man uit Hoogeveen aan. Hij gooide volgens getuigen een steen door het raam van een toegangsdeur van een flat aan de Ten Oeverstraat in Hoogeveen. Hij raakte daarbij gewond aan een hand. Nadat hij zijn roes had uitgeslapen en in staat was een verklaring af te leggen is hij zaterdagmorgen weer in vrijheid gesteld. Hij kon zich maar weinig meer herinneren van de afgelopen nacht. De politie maakt proces-verbaal op. (08-194056)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592-451280.