Feestelijke Brasa Dey viering in Utrecht


Onafhankelijkheidsviering Suriname 2008

UTRECHT, 20081108 -- Op zaterdag 22 november 2008 organiseert Stichting Tori Oso Utrecht een knallend avondprogramma in het kader van de onafhankelijkheid van Suriname, ook wel Brasa Dey genoemd. Suriname is op 25 november 1975 onafhankelijk geworden en dit wordt op diverse plaatsen gevierd, waaronder in Cultureel Centrum OASE te Utrecht.

Vanaf 19:00 uur kan men inlopen en is er de mogelijkheid om kraampjes te bezoeken van diverse standhouders. Het programma wordt geopend door de zangeressen Pia Latoya en Nicole Bus. Zij zullen het Surinaamse volkslied op eigen wijze vertolken.

Verder kan men de lezing over onafhankelijkheid o.l.v. mw. Willy Esajas bijwonen en aansluitend deelnemen aan de stellingendiscussie. Verder vindt er een wedstrijd `Express yourself' plaats voor jong en oud met als thema `onafhankelijkheid'. Men kan zijn/haar bijdrage inzenden voor 15 november met een maximale lengte van 2 minuten.

Na de pauze vinden er diverse acts plaats waaronder Hawaiaanse dans door MAEVA, stand-up comedy door TREEZ, salsa act door talentvol duo Vivienne & Ronald, een wervelende presentatie uit de collectie Switi Sranan van La Florencia en een swingende Brassband act. De avond wordt vanaf 23:00 uur tot BAM afgesloten met de bekende live band La Fiesta.

De bezoekers kunnen tevens genieten van de Javaans-Surinaamse catering van smulhut Javaans Meisje en de heerlijke koeken van Nel Kloof. Het wordt een gezellige avond vol cultuur, zang, dans, poëzie, discussie en meer!
De presentatie ligt in handen van Maureen Alvares & Michael Renfrum (Touchee Dancecompany)

Start programma: 20.00 uur. Gratis entree tot 20.30 uur!

Adres: Cultureel Centrum Oase, Cartesiusweg 11, 3534 BA te Utrecht
Bereikbaarheid: Lijn 4, richting Cartesiusweg, halte Vlampijpstraat, naast de brandweerkazerne. Voor meer inlichtingen, www.torioso.hyves.nl en www.torioso.nl of bel met 06 - 41483104.





Ingezonden persbericht