Muziekevenement Sencity is de ontmoetingsplek voor doof en horend


GRONINGEN, 20081118 -- Stichting Skyway presenteert 22 november in de MediaCentrale te Groningen: Sencity Powerlife. Een evenement dat verbaast en verwondert omdat het veel verder gaat dan een regulier dansfeest door de vele extra?s: verleidelijke aroma?s, wervelende visuals, trillende dansvloeren, opzwepende lichteffecten, chillzones en massagestoelen.

Na edities van Sencity in steden als Amsterdam, Rotterdam en Utrecht vormt nu de MediaCentrale in Groningen het bijzondere decor voor het spectaculaire, funky muziekevenement Sencity voor doven, slechthorenden én horenden. In de stille swingende wereld is de concentratie van doven veel meer gericht op zien en voelen. Naast de optredens van Dj Milan, Fitch en Tim is er een aromajockey aanwezig voor de verspreiding van de geuren. Een signdancer zal de muziek vertolken naar gebarentaal. De vj's evenals de dansers prikkelen het zicht. De sensefloor maakt het voelen van de avond tastbaar. Het laatste zintuig zal worden gevoed door de smaaksensaties.
Ook staan er een aantal kunstenaars en zijn er masseurs, kappers en visagisten aanwezig om de avond compleet te maken.

In navolging van het succes op de vorige editie begint ook Sencity Groningen POWERLIFE met een unieke Verhalenvertelwedstrijd in Gebarentaal. Hierin proberen tien deelnemers zo beeldend mogelijk hun verhaal in gebarentaal te vertellen. Zowel gedurende de wedstrijd als tijdens de selectie vooraf zal er gekeken worden naar gebarentaalvaardigheid, vertelvaardigheid, de inhoud van het verhaal en de performance.

Doordat organisator Stichting Skyway uit Rotterdam zich juist uitbundig
laat inspireren door de mogelijkheden van de dovencultuur is ze inmiddels
een begrip in de dovenwereld. Op het halfjaarlijkse evenement Sencity
(voorheen Sense) komen honderden dove en slechthorende jongeren af vanuit heel Europa.

Sencity
Wanneer: 22/11
Waar: Groningen MediaCentrale, Helperpark 270-298, Groningen.
Aanvang Verhalenvertelwedstrijd: 19.00 uur.
Aanvang Sencity: 21.00 uur. Einde 04.00 uur.
Tickets: Voorverkoop ¤ 15,00 ex. vvk.
Aan de deur: ¤ 18,00
www.sencity.nl

(Er is een speciale busregeling getroffen om iedereen vanuit heel Nederland te laten komen, email: sencitybus2008@gmail.com)





Ingezonden persbericht