Ingezonden persbericht


Jonge Harten Festival

22 t/m 29 november 2008 in Groningen

www.jongeharten.nl

P E R S B E R I C H T

Groningen, 24 augustus 2008

Positieve beoordeling NFPK voor Jonge Harten

Jonge Harten vervult landelijke voorbeeldfunctie aldus het Nederlands Fonds voor Podiumkunsten

De commissie Theater van het Nederlands Fonds voor Podiumkunsten heeft de subsidieaanvraag van Jonge Harten positief beoordeeld. "Het festival vervult een voorbeeldfunctie ten aanzien van jongerenmarketing en onderscheid zich in het samenbrengen van de doelgroepen en de programmering." Ter versterking van zijn activiteiten op het gebied van expertise-uitwisseling wordt het huidige subsidiebedrag verhoogt terwijl er bij vele andere instellingen flink gekort wordt. Jonge Harten Festival is blij met de waarderling van het fonds.

Bereiken van de doelgroep

"Jonge Harten onderscheid zich van andere festivals door de attractieve manier waarop jongeren benaderd worden", aldus de commissie. "Met zijn expertise op het gebied van enthousiasmeren van jongeren voor het theater heeft Jonge Harten zijn sporen verdiend. De wijze waarop het festival deze doelstelling probeert te realiseren, getuigt van inventiviteit. Bij elke stap die de organisatie neemt is goed nagedacht wat dat voor de kunsten en jongeren betekent en die zorgvuldigheid wordt door de commissie hogelijk gewaardeerd."

Expertise-uitwisseling

Jonge Harten heeft in de afgelopen tien jaar erg veel kennis opgedaan en wil deze graag met anderen delen. Vorig jaar is hier een start mee gemaakt door het organiseren van een expertmeeting, de komende jaren zullen er vaker zulke bijeenkomsten georganiseerd gaan worden. De commissie vindt het erg belangrijk dat er expertise-uitwisseling plaatsvindt over de wijze waarop deze specifieke jongerendoelgroep kan worden geĂŻnteresseerd voor theatervoorstellingen.

Toekomst

In het artistiek beleid voor de komende periode legt Jonge Harten het accent op diversiteit, cultuuroverschrijdend programmeren en internationalisering. Op het gebied van internationalisering wil het festival andere vormen van jongerentheater uit omringende landen voor het voetlicht brengen en meer internationale samenwerking aangaan. De commissie is positief over de ambities van het festival wat betreft het uitbouwen van internationale samenwerking ten behoeve van verdere kennisontwikkeling.

Jonge Harten Festival

Jonge Harten is een theaterfestival in Groningen dat dit jaar plaatsvindt van 22 t/m 29 november. Het festival is gericht op jonge theaterliefhebbers tussen 12 en 26 jaar en is in de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot het grootste theaterfestival voor jongeren in Nederland. Het omvat voorstellingen van professionele theatergroepen, amateurproducties en een uitgebreide randprogrammering. Jonge Harten wil zoveel mogelijk jonge mensen in contact brengen met kunst en laten zien dat kunst veel te maken heeft met hun eigen leven. Vorig jaar trok het festival jaar ruim 8.300 bezoekers bij zo'n 60 voorstellingen en activiteiten.



Ingezonden persbericht