TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 18-11-2008

Televisie / Themakanaal
STERREN.NL ACADEMY

zaterdag 22 november
Themakanaal - 20.30 uur
zaterdag 29 november
Nederland 1 - 12.15 uur

KANDIDATEN STERREN.NL ACADEMY TREDEN OP MET NICK & SIMON

Nadat de kandidaten van STERREN.NL ACADEMY hun eigen single hebben gepromoot tijdens een landelijke promotietour, staat zaterdag het eerste grote optreden op het programma. Deze zullen ze niet snel vergeten, want Peggy, Judith en Henk mogen het podium delen met grote artiesten als Nick & Simon, Thomas Berge en 3js tijdens het Mega Piratenfestijn in Markelo.

De drie kandidaten zullen ieder hun eigen single voor het eerst live ten gehore brengen ten overstaan van 10.000 mensen. Voorafgaand aan het optreden krijgen de kandidaten nog een aantal laatste tips van de Drentse zanger Jannes die als geen ander weet wat voor spannend moment dit is.

STERREN.NL ACADEMY is een programma waarin de kandidaten in tien weken worden opgeleid van talent tot artiest. Alle facetten van het artiestenbestaan komen voorbij zoals zangles, single opnemen, promotietour en optredens. Onder anderen Wolter Kroes, Jannes, Jan Smit, 3js en Jan Keizer verlenen hun medewerking aan het programma dat een interessant kijkje biedt achter de schermen van het artiestenbestaan.

De presentatie van het programma ligt in handen van Volendammer Kees Tol en de jury bestaat uit producer Edwin van Hoevelaak (Jeroen van der Boom, Nick&Simon), artiestenmanager Menno Muis (Marianne Weber, Jan Keizer) en A&R-manager Sander de Klerk.

STERREN.NL ACADEMY is een multimediaal concept: naast de uitzendingen op televisie en het digitale themakanaal, speelt internet een grote rol. Naast alle afleveringen is er op de site www.sterren.nl/academy ook veel extra beeldmateriaal te vinden. Verder houden de kandidaten hun weblog bij en biedt de site de mogelijkheid voor fans om ook een eigen blog aan te maken.




TROS