Ingezonden persbericht


Wijkbureau Leidsche Rijn deelt bloembollen uit!

Gratis bloembollen voor Leidsche Rijn: op zaterdag 22 november staat het Wijkbureau Leidsche Rijn in het teken van groen. Het wijkbureau houdt die dag een bloembollen- en bomenactie. Bewoners van Leidsche Rijn (wijk 9) kunnen tussen 11.00 en 14.00 uur op de Verlengde Vleutenseweg 32A gratis speciale bloembollen ophalen om boomspiegels en openbare bloembakken in hun straat mee op te fleuren. Ook kunnen zij laten weten waar zij in hun woonomgeving graag een boom willen laten plaatsen.

Het wijkbureau ontving signalen van bewoners dat ze hun wijk groener willen maken. Met deze actie wil het wijkbureau aan deze wens tegemoet komen. De bloembollen die het wijkbureau uitdeelt zijn van een soort die de boomwortels niet beschadigt, in tegenstelling tot gewone bloembollen. Dit maakt ze geschikt voor het beplanten van de ruimte om de voet van een boom (boomspiegel). Ook krijgen bewoners gratis advies hoe ze deze bloembollen het beste kunnen planten. Bewoners gaan de bloembollen zelf beheren. De gemeente kan, indien gewenst, de boomspiegels waarin bewoners bollen willen planten, voor hen komen schoonmaken. Deze vraag kunnen bewoners op 22 november direct bij het wijkbureau neerleggen.

Naast bloembollen biedt het wijkbureau bewoners ook de mogelijkheid samen te bekijken waar in hun woonomgeving ruimte is voor één of meerdere bomen. Op 22 november kunnen bewoners op een overzichtskaart aangeven waar zij in hun straat graag een boom willen laten plaatsen. Ook kunnen ze zien welke bomen beschikbaar zijn in de 'bomenbank'. In dit bomendepot in het Leidsche Rijn Park plaatst de gemeente gezonde bomen die door werkzaamheden in de wijk moeten wijken en waarvoor niet direct een andere definitieve plek beschikbaar is.

Op deze dag zijn ook tuincentrum Groenwijk, de Vrienden van het Leidsche Rijn Park en een medewerker van Groen zelfbeheer van de Utrechtse Milieupunten aanwezig om bewoners en geïnteresseerden informatie te bieden. Deze actie komt mede tot stand vanuit het leefbaarheidsbudget.