Politie Groningen

Zaterdag 22 november 2008

Provincie Groningen, 22-11-2008

Wildervank: verwarring na aanrijding

Na een verkeersongeval op de kruising Apollolaan met de Poststraat in Wildervank is vrijdagochtend enige verwarring geweest rondom een van de bestuurders. Een 62-jarige automobilist uit Assen gaf op de kruising geen voorrang aan een automobilist. Daardoor kwamen beide voertuigen met elkaar in botsing. De automobilist die werd aangereden, ging er direct vandoor. Hij liet echter zijn 20-jarige passagiere uit Veendam gewond achter. Even later kwam een 27-jarige man uit Meeden naar de plek van het ongeval en meldde dat hij de bestuurder was. Toen hij werd aangehouden omdat hij was doorgereden na een ongeval, bedacht hij zich en vertelde de waarheid. Een 26-jarige man uit Veendam was de eigenlijke bestuurder van de auto en stond even verderop. Toen agenten deze Veendammer aan wilden houden, bood deze verdachte verzet. Daarbij spuugde hij een agente in het gezicht. De inwoner van de Parkstad is meegenomen naar het politiebureau voor een verklaring. De gewonde vrouw kon na behandeling door ambulancepersoneel naar huis.

Delfzijl: snorfietser ziet paaltje over hoofd

Een 19-jarige snorfietser uit Wagenborgen is vrijdagmorgen gewond geraakt toen zij op een bruggetje in Delfzijl tegen een paaltje reed. De vrouw reed over het bruggetje tussen het Zwet en het Vlotterbad en zag waarschijnlijk door het barre weer het paaltje over het hoofd. Ze is met beenletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een rapport.

Winschoten: hennepkwekerij ontmanteld

De politie heeft vrijdagmiddag in de Otterlaan in Winschoten een hennepkwekerij ontmanteld. In een woning werden 228 oogstrijpe planten aangetroffen. De planten en de gebruikte goederen voor de kwekerij zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Tegen een 42-jarige inwoonster van Winschoten is proces-verbaal opgemaakt.

Stadskanaal: nekklachten na aanrijding

Bij een aanrijding op de A.G. Wildervanckweg in Stadskanaal, zijn vrijdagmiddag twee automobilisten gewond geraakt. Een 42-jarige automobiliste uit Groningen wilde vanaf de Van Boekerenweg de A.G. Wildervanckweg oprijden, maar gaf geen voorrang aan een 21-jarige bestuurder uit Borger. Die kon zijn voertuig niet op tijd tot stilstand brengen, waardoor beiden met elkaar in botsing kwamen. De man en vrouw zijn met nekklachten naar een ziekenhuis gebracht.

Veendam: aanhoudingen en mishandeling

De politie heeft vrijdag in het begin van de avond in de omgeving van de Kerkstraat in Veendam vijf tieners uit Veendam, Winschoten en Oude Pekela aangehouden. Drie van hen waren in de weer met vuurwerk. Een jongen werd aangehouden omdat hij een politieagent beledigde. De andere jongeman werd aangehouden omdat hij de Hitlergroet bracht.

Vlak nadat het vijftal werd aangehouden kreeg de politie melding dat een 44-jarige inwoner van Veendam was mishandeld. De Veendammer liep in de Robijnlaan tussen een groepje jongeren door. In het voorbijgaan raakte de man een van de jongens. Een van de groepsleden bedacht zich niet en sloeg het slachtoffer. Anderen trokken de 44-jarige man op de grond, waarna een schermutseling ontstond. Vlak daarna ging het groepje jongeren er vandoor. Het slachtoffer heeft zich vervolgens bij de EHBO-dienst van een voetbalwedstrijd laten behandelen.

Stadskanaal: kwartet vernielt ruiten flat

De politie heeft vrijdagnacht in Stadskanaal vier jongemannen in de leeftijd van 17 tot en met 21 jaar aangehouden. Het viertal uit Stadskanaal en Marrum (Fr) had de ruiten ingegooid van een flat aan de Overijsselselaan. Een getuige zag dit en belde de politie. Die kon het viertal even later in het centrum aangehouden. De politie maakt proces-verbaal tegen het kwartet.

Bedum: aanrijding op kruispunt

Bij een aanrijding tussen twee personenautos in Bedum, is vrijdagavond een 48-jarige vrouw uit Bedum gewond geraakt. De Bedumse reed op het kruispunt van de Fazant met de Merel en kreeg geen voorrang van een 48-jarige automobilist uit Groningen. De vrouwelijke bestuurder is met rug- en nekklachten naar een ziekenhuis gebracht. De beschadigde autos zijn door een bergingsbedrijf weggebracht.

Veendam: aanhoudingen na vechtpartij in horecapand

De politie heeft vrijdagnacht op moeten treden bij een aantal incidenten in de omgeving van de Kerkstraat in Veendam. Agenten werden geïnformeerd dat een aantal personen vervelend waren bij een horecagelegenheid. Toen de dienders aan kwamen rijden, waarschuwde de cafébaas dat binnen in het pand diverse personen aan het vechten waren. Op advies van de politie werd de kroeg gesloten. Agenten gingen naar binnen om de vechtende personen te scheiden. Omdat de agressie zich ook richtte op de agenten, werd gebruik gemaakt van de wapenstok en werd een politiehond op de achtergrond gehouden. Nadat de vechtende groep buiten was, werd een deel van de groep gescheiden en weggedreven uit de Kerkstraat. Op het Prins Hendrikplein ontstond even later een vechtpartij, maar die was snel afgelopen. Na de aanhouding van vijf personen keerde de rust terug. Een 21-jarige inwoonster van Veendam vernielde na haar aanhouding een politieauto. Het vijftal is ingesloten.

Groningen/Haren: controle illegale werknemers

De politie heeft vrijdagmiddag samen met de Arbeidsinspectie, Belastingdienst, het UWV en de gemeenten een controle gehouden op illegale werknemers. In een bedrijf aan de Nieuwe Ebbingestraat werden drie Chinese vrouwen aangetroffen die niet hun identiteit en verblijf aan konden tonen. Bij een restaurant aan de Rijksstraatweg in Haren werd een illegale werknemer aangetroffen. De 28-jarige man had geen verblijfsvergunning. Het aangehouden viertal is ingesloten voor verder onderzoek. Tegen de bedrijven wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: verblijfsverbod na belediging

Een 27-jarige inwoner van Hoogezand heeft vrijdagnacht een verblijfsverbod gekregen voor het centrum van Groningen. Agenten traden bemiddelend op na een woordenwisseling tussen een aantal mannen en vrouwen. Toen de groep naar elkaar rustig was, botvierde de man zijn frustratie in de richting van de dienders. Na meerdere waarschuwingen werd de Hoogezandster aangehouden, omdat hij beledigingen bleef uiten. Na zijn verklaring kon hij het politiebureau verlaten. Het bezoek aan het centrum van de stad was daarmee voorbij.

Groningen: automobilist onder invloed

De politie heeft vrijdagnacht een 38-jarige automobilist uit Hoogezand aangehouden voor rijden onder invloed. De man reed over de Europaweg en viel op vanwege zijn rijgedrag. Toen agenten de bestuurder hem langs de kant van de weg hadden gezet, verklaarde hij direct dat hij onder invloed van alcohol was. Daarbij overhandigde hij direct zijn autosleutels. Op het politiebureau bleek dat de Hoogezandster ruim 1,6 promille in zijn bloed had. Zijn rijbewijs wordt in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft donderdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Ulgersmaweg: aantal geregistreerde voertuigen: 951, aantal overtredingen: 91, hoogst gemeten snelheid: 89 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Harkstede, N986: aantal geregistreerde voertuigen: 820, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 99 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.