Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda, 22-11-2008

Agenten hebben redelijk rustige horecadienst achter de rug

BREDA: Agenten in het horecateozicht in de binnenstad van Breda hebben een redelijk rustige dienst achter de rug. Er werden vrijdagavond en
-nacht twee aanhoudingen verricht. Een 22-jarige Bredanaar werd gearresteerd op verdenking van aanranding; hij is ingesloten op het bureau. Een 38-jarige inwoner van Breda gedroeg zich vervelend richting agenten en werd uiteindelijk aangehouden wegens openbare orde verstoring. Vanwege het slechte weer was het op straat vrij rustig, in sommige café's was het daarentegen aardig druk. Er werden nog twee bekeuringen uitgeschreven wegens fout parkeren.

Politie houdt zeven bestuurders aan bij grote alcoholcontrole in Breda

BREDA: Bij een grote alcoholcontrole vrijdagavond en -nacht in Breda zijn op twee locaties zeven personen aangehouden.

Op de Sluissingel/Gasthuisvelden werd een automobilist aangehouden. Hij blies 480 ug/l. terwijl maximaal 220 uig/l is toegestaan. Een andere bestuurder werd gearresteerd, omdat zijn rijbewijs is
ingevorderd en hij wel achter het stuur zat. Ook gaf de man een valse naam op. In totaal werden een klein 200 voertuigen gecontroleerd.

Agenten bij de Dr. Struyckenstraat/plein hadden in no-time vijf bestuurders aangehouden, waaronder een bromfietser. Het vijftal blies waarden tussen 300 en 550 ug/l. Ze kregen allen een rijverbod van diverse uren en een proces-verbaal. Er werden 140 voertuigen
gecontroleerd.

Ook werden er enkele bekeuringen uitgeschreven voor rijden zonder autogordel. Bij de controles, die van 21.00 tot 01.45 duurden, waren ruim twintig agenten betrokken.

Franse drugstoeristen wilden naar huis met 440 gram hennep

BREDA: De politie heeft vrijdagavond rond 22.15 uur bij Hazeldonk drie inwoners van Tours (33, 34 en 34 jaar) aangehouden wegens het bezit van softdrugs. Agenten controleerden de auto van het drietal, omdat de verlichting niet werkte. De mannen verklaarden dat ze naar een koffieshop in Amsterdam waren geweest. In de auto werd een zak met 440 gram hennep gevonden. Het drietal is meegenomen naar het bureau, de hennep is in beslag genomen.

Man uit Etten-Leur doet greep in kassa supermarkt

BREDA: Een 24-jarige inwoner van Etten-Leur is zaterdagmorgen rond 11.30 uur op de Merodelaan aangehouden wegens diefstal met geweld. Hij had even tevoren bij een supermarkt aan de Donk een greep uit de kassa gedaan toen een cassière een klant aan het helpen was. Na de diefstal vluchtte de man lopend weg, achtervolgd door twee medewerkers van de supermarkt. Toen zij hem tot stoppen hadden gemaand, bedreigde hij hen met een hamer. Hij vervolgde daarna zijn weg, maar korte tijd later konden gewaarschuwde agenten de man arresteren. Hij is op het bureau in verzekering gesteld.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 22-11-2008 13:26 | © Regio Midden en West Brabant |