Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg, 22-11-2008

Politie heeft drukke horecadienst gedraaid

TILBURG: Agenten in het horecatoezicht in de binnenstad van Tilburg hebben vrijdagavond- en nacht een drukke dienst gehad. Vooral in de nacht tussen 03.00 en 05.00 uur waren er diverse vechtpartijen en opstootjes waarbij hun hulp werd ingeroepen. Er werden zes
aanhoudingen verricht. Een 22-jarige man uit Tilburg komt in
aanmerking voor het project Weekendje Weg; hij beledigde en bedreigde agenten met de dood, terwijl die juist aan het werk waren bij een conflict. Verder werden er twee mensen aangehouden vanwege een openstaand vonnis. Drie anderen werden gearresteerd wegens belediging, niet opvolgen bevel/vordering en ordeverstoring. Ook werden er dertien bekeuringen uitgeschreven voor onder andere wildplassen en foutief parkeren.

Dronken automobilisten van de weg gehaald

TILBURG: De politie heeft vrijdagavond rond 21.30 uur een 37-jarige automobilist uit Tilburg aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De man reed kort daarvoor op het Lindeplein tegen een 16-jarige scooterrijder uit Tilburg. Gewaarschuwde agenten lieten de besturuder blazen met 460 ug/l als resultaat. Maximaal is 220 ug/l toegestaan. De Tilburger kreeg een rijverbod van vier uur;
proces-verbaal wordt opgemaakt.

Een 31-jarige Tilburgse bestuurder werd vrijdagavond rond 22.30 uur aangehouden in de Willem II-straat. Bij een controle blies hij 785 ug/l. Normaal gesproken zou zijn rijbewijs worden ingenomen (vanaf 570 ug/l), maar het rijbewijs van de Tilburger is ongeldig verklaard.

De politie heeft zaterdagmorgen tegen 01.00 uur een 27-jarige
automobilist uit Biezenmortel aangehouden. Dat gebeurde op de
Korvelseweg. De bestuurder blies 650 ug/l, dus hij mocht direct zijn rijbewijs overhandigen aan de agenten. Hij verklaarde dat hij al enkele malen eerder met politie en justitie in aanraking is geweest wegens dronken rijden. Bij de verdachtew erden ook twaalf XTC-pillen aangetroffen. De drugs zijn in beslag genomen.

Een 38-jarige Tilburger is zaterdagmorgen kort na 03.00 uur
aangehouden op de Ringbaan-Zuid. Hij hield zich verdacht op bij het viaduct met de Hilveranbeekseweg en agenten zagen hem later rijden en besloten hem langs de kant te zetten. Hij blies vervolgens 420 ug/l. Ook had hij nog een boete van 300 euro openstaan.

Drie stappers aangehouden na conflict op muziekfeest

OISTERWIJK: De politie heeft vrijdagvond rond 22.30 uur een 22-jarige man uit Oisterwijk, zijn evenoude vriendin uit Oisterwijk en een 23-jarige Tilburgse vrouw aangehouden wegens openlijk geweld. Het drietal stond in de rij voor de muntenverkoop voor een muziekfeest bij een sporthal aan de Baerdijk en kreeg het aan de stok met andere wachtenden. De politie heeft twee aangiftes opgenomen, van een 21-jarige Tilburgse en haar vriend, en stelt een onderzoek in.

Belgische bestuurster gaat rechtdoor over Hasseltrotonde

TILBURG: Een 31-jarige vrouw uit het Belgische Arendonk is
zaterdagmorgen gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval op de Hasseltrotonde. Ze kwam rond 03.45 uur vanaf de Ringbaan-West en wilde in de richting van de Midden-Brabantweg gaan. Ze reed echter nagnoeg rechtdoor over de rotonde, miste maar net het 'Draaiende Huis' en reed vervolgens tegen een verkeersinstallatie en uiteindelijk een boom. Daarbij liep ze een open beenbreuk op. In het ziekenhuis verklaarde vrouw dat ze eerder op de avond GHB had gebruikt en erg moe was. De politie maakt proces-verbaal op.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 22-11-2008 12:52 | © Regio Midden en West Brabant |