Angela Groothuizen reikt oorkonde uit aan Yuwa Sports

22/11/2008 13:27

Nederlands Insituut voor Sport en Bewegen

Den Haag, 22 november. "Zo'n powerchick als Resi hier, is een voorbeeld voor andere fitnesscentra". Met deze woorden overhandigde Angela Groothuizen, in het bijzijn van de Haagse Wethouder van Sport Sander Dekker, de eerste 'Voel je fit-oorkonde' aan Resi Hoogendam van Yuwa Sports in Den Haag. Zij kreeg vandaag de oorkonde omdat ze met haar centrum veel aandacht heeft voor persoonlijke begeleiding, en de informele benadering van (nieuwe) sporters. Dit zijn belangrijke pijlers uit de actie 'Voel je fit met 30minutenbewegen'.

Yuwa Sports is het kloppende hart van de krachtwijk Zuidwest in Den Haag, waar veel te-weinig-actieven wonen. Sander Dekker benadrukte dit: "Sporten en bewegen is voor heel Den Haag enorm belangrijk, maar zeker in wijken als Zuidwest. We hebben onder andere veel aandacht voor de jongeren en de omgeving. Kleine speelveldjes en tennisbanen zijn belangrijk. Ik zie vaak kinderen verdwaald rondlopen op een groot voetbalveld."

Resi Hoogendam reageerde trots op de ontvangst van de oorkonde: "Ik zie het als mijn taak mensen aan het bewegen te krijgen, en dat ik daar deze mooie oorkonde voor krijg steunt ons in de manier waarop wij te werk gaan. Natuurlijk kan ik het niet alleen. Zonder de inzet van de sporters zelf die nieuwe deelnemers begeleiden, kan Yuwa niet zijn wat het nu is."

De actie 'Voel je fit met 30minutenbewegen' maakt deel uit van de landelijke campagne 30minutenbewegen, uitgevoerd door het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen. De actie loopt tot 19 december. 400 fitnesscentra in Nederland verwelkomen en begeleiden in deze periode nieuwe sporters. Voor 25 euro kunnen de mensen vier weken sporten en ontvangen zij de gratis StartFitKit.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.30minutenbewegen.nl