Politie Zuid-Holland-Zuid

22/11 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 22-11-2008 o Persberichten district II

AANHOUDINGEN NA OVERVAL OP GROWSHOP LEERDAM
LEERDAM De politie heeft in de afgelopen week drie verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij de overval op een growshop in Leerdam. Dinsdag 18 november werd een 23-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden. Deze man werd op vrijdag 21 november voorgeleid aan de rechter commissaris. Na de voorgeleiding is de man voor 14 dagen in bewaring gesteld. Gisteren, vrijdag 21 november, hield de politie een 28-jarige man uit ´s-Hertogenbosch en een 22-jarige man uit Bergen op Zoom in hun woonplaats aan. Zij zullen maandag 24 november worden voorgeleid aan de rechter commissaris. De politie gaat verder met het onderzoek en verwacht meer betrokkenen aan te kunnen houden.

Op donderdagmiddag 5 juni vond op een growshop (een winkel in benodigdheden voor kwekerijen) aan de Energieweg een gewapende overval plaats. Onbekenden drongen rond 17.30 uur het gebouw binnen waar ze twee aanwezigen bedreigden. De twee, een man en een vrouw, werden korte tijd vastgebonden. De verdachten namen daarop een onbekend geldbedrag mee en vluchtten in een auto. Op dinsdagavond 11 november kwam de zaak in Opsporing Verzocht. In het programma werden camerabeelden getoond van twee verdachten die een bezoek brengen aan een tankstation aan de Parallelweg. Naar aanleiding van deze uitzending kreeg de politie enkele tips binnen. Dankzij deze informatie, verklaringen en verder onderzoek, kwam de politie op het spoor van de verdachten.

PANNE EN PECH
ALBLASSERDAM - Een 23-jarige Dordtenaar had op vrijdag 21 november dubbel pech. De bestuurder moest op de A15 op de vluchtstrook stoppen, omdat er rook onder de motorkap van zijn auto vandaan kwam. Passerende agenten hielpen hem veilig bij een tankstation te komen. Toen zij de gegevens van het voertuig en de eigenaar opvroegen, bleek deze nog vier boetes van totaal 825 euro op zijn naam te hebben staan. Omdat de man deze niet kon voldoen werd hij meegenomen naar het politiebureau, waar zijn rijbewijs als dwangmaatregel werd ingenomen.

TWEE GEWONDEN BIJ AANRIJDING N216
OTTOLAND Bij een aanrijding tussen een personenauto en een tractor vrijdagmiddag 21 november zijn de twee inzittenden van de personenauto gewond geraakt. De 83 jarige bestuurder en een 80-jarige vrouw, beiden afkomstig uit Gorinchem zijn met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Mogelijk hebben zij beiden één of meer gebroken ribben. De bestuurder van de tractor mankeerde niets. Het ongeval is waarschijnlijk veroorzaakt door de bestuurder van de tractor, die geen voorrang zou hebben verleend aan de personenauto die op de N216 reed.

VEEL MIS MET BROMFIETSEN
PAPENDRECHT, SLIEDRECHT Bij bromfietscontroles op diverse locaties in Papendrecht en Sliedrecht zijn in totaal 35 bromfietsers gecontroleerd en 24 proces verbalen uitgereikt. In tien gevallen bleek de bromfiets te zijn opgevoerd. Zes keer werd er geen helm gedragen. Ook werd een bromfietser aangetroffen die nog geen 16 jaar oud was en reed een bromfietser door rood licht. Verder werden diverse technische mankementen geconstateerd, zoals een niet werkende rem, gladde banden en een kapotte uitlaat.

DRIE AANHOUDINGEN NA BEROVING
PAPENDRECHT - De politie heeft drie mannen van 19, 21 en 25 uit Papendrecht in hun woning aangehouden. Zij worden ervan verdacht vrijdagavond 21 november op de Haagbeukhof een 19-jarige man te hebben geslagen en vervolgens hebben gedwongen een geldbedrag te pinnen. De verdachten zijn bekenden van het slachtoffer en dachten op deze wijze geld te innen dat ze tegoed dachten te hebben. De drie mannen zijn in verzekering gesteld en worden nog gehoord.