Politie Zuid-Holland-Zuid

22/11 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 22-11-2008 o Persberichten district I

POLITIE BETRAPT WINKELDIEVEGGES
DORDRECHT- Op vrijdag 21 november zijn in het centrum twee Dordtse vrouwen van 21 en 42 jaar door agenten betrapt op winkeldiefstal. Zij waren in een warenhuis opvallend sieraden aan het bekijken. Toen de agenten de vrouwen later controleerden, bleken zij beiden hun tassen vol te hebben gestopt met sieraden uit dat betreffende warenhuis. De dievegges werden meegenomen naar politiebureau, waar zij alle gestolen spullen weer afstonden en naar huis gingen met lege tassen en een boete.

PROTESTDEMONSTRATIES
DORDRECHT Vrijdagmiddag 21 november heeft de politie twee keer een melding gehad van een demonstratie. De aankomst van de politie bleek in beide gevallen voldoende om de actievoerders ertoe te bewegen de demonstratie te beëindigen. De eerste actie werd gevoerd bij een architectenbureau aan de Laan der Verenigde Naties. De 12 actievoerders bonkten daar op de ramen en riepen leuzen. Na enkele uren stonden de actievoerders aan de waterkant bij de detentieboot aan de Kerkeplaat. Ook hier werd na enige herrie en geschreeuw de demonstratie door de actievoerders beëindigd.

RICHTINGAANWIJZER
DORDRECHT De politie heeft vrijdag 21 november een 28-jarige man uit Dordrecht aangehouden op de Vrieseweg. Hij wordt ervan verdacht een richtingaanwijzer van andere auto te hebben gestolen en op zijn eigen auto te hebben gemonteerd. De eigenaar van de auto, waarvan het knipperlicht was gestolen, melde dat hij zijn richtingaanwijzer op een andere auto in dezelfde straat had aangetroffen. Aangezien het om een speciale en zeldzame uitvoering van het knipperlicht ging, lag het voor de hand dat het om zijn richtingaanwijzer ging. Deze auto had nu dan ook twee verschillende richtingaanwijzers. Na onderzoek van de politie bleek al snel dat de richtingaanwijzers door kleur, type en serienummer bij elkaar hoorden. De verdachte heeft afstand gedaan van de richtingaanwijzer en de politie heeft het ding teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau waar hij is gehoord en een boete heeft gekregen.

BROMFIETSRIJBEWIJS INGEVORDERD
DORDRECHT Een 20-jarige man uit Dordrecht is zaterdagnacht 22 november op het Spuiplein zijn bromfietsrijbewijs kwijtgeraakt. Bij een blaastest bleek hij een promillage te hebben van ongeveer 1,2. Bij beginnende bestuurders mag het promillage maximaal 0,2 bedragen. De bromfietser kwam toevallig voorbij rijden viel op doordat hij zonder licht reed. Toen hij werd aangehouden roken agenten een sterke alcohollucht en heeft hij de blaastest ondergaan.

TWEE AANHOUDINGEN NAAR AANLEIDING VAN MISHANDELING DORDRECHT De politie heeft zaterdagnacht 22 november aan de Willem Marisstraat twee mannen van 27 jaar uit Dordrecht aangehouden. Zij worden ervan verdacht in de Van der Heijdenstraat een 27-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht in elkaar te hebben geslagen. Hij zou een opmerking hebben gemaakt over het weggedrag van de twee verdachten. Die waren vervolgens uit hun auto gekomen en direct gaan slaan en schoppen. Een getuige kon een goed signalement geven van de verdachten en de auto, zodat de politie al na korte tijd de twee aanhoudingen kon verrichten. Beide verdachten zijn ingesloten en worden gehoord.