Politie Gelderland-Zuid

Aanrijdingen door gladheid

Regiopolitie Gelderland-Zuid, 22-11-2008 o In de nacht van vrijdag op zaterdag en zaterdagmorgen vonden er op verschillende plaatsen in de regio aanrijdingen plaats in verband met gladde wegen door het winterse weer. Hieronder volgt een overzicht van de opvallendste incidenten.

Op de A50, op de Ewijkseburg, schaarden in de nacht van vrijdag op zaterdag, omstreeks 05.15 uur, een aantal vrachtwagens. Daarnaast verloren ook een aantal automobilisten de macht over het stuur. Niemand raakte gewond. In verband met de verkeersveiligheid werd de brug afgesloten. Het verkeer werd omgeleid via de A73 en de Maas en Waalweg. Door Rijkswaterstaat werd ter plaatste gestrooid. Na enige tijd konden de wegen weer vrijgegeven worden.

Beuningen

Een 21-jarige automobiliste reed zaterdagmorgen over de Schoenaker en kwam uit de richting van de Van Heemstraweg. Voor de rotonde met de Leigraaf wilde hij afremmen. Doordat het glad was op de weg verloor hij hierbij de macht over het stuur en botste op een verkeersbord. Daardoor draaide de auto een slag. Een 31-jarige automobiliste, die achter de 21-jarige reed, kon door de gladheid niet meer op tijd stoppen en botste op de auto van haar voorganger. Beide automobilisten raakten niet gewond.

Groesbeek

Zaterdag rond 09.30 uur vond op de Wylerbaan, net voorbij de grensovergang, een ongeval plaats. Een 38-jarige vrouw uit Ooij reed over de Wylerbaan in de richting van Groesbeek. In een bocht begon de auto te glijden. De bestuurster kon de auto niet meer onder controle houden en kwam op de andere weghelft terecht. Door reed op dat moment een 43-jarige man uit Groesbeek. Een frontale aanrijding was het gevolg. Een kind, die bij één van de betrokkenen in de auto zat, liep hierbij een hoofdwond op en werd voor behandeling overgebracht naar het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen. Beide autos moesten worden afgesleept.

Dodewaard

Een 30-jarige automobiliste uit Heteren reed zaterdag rond 09.45 uur over de Paardendreef in Dodewaard. Nadat zij een kruising was gepasseerd raakte ze in een slip terecht. Hierdoor raakte ze de controle over het stuur kwijt waardoor ze in de berm terecht kwam en vervolgens in een droge sloot. Hierdoor sloeg de auto over de kop. Met een lifehammer kon de bestuurster zelf de achterruit inslaan waardoor ze uit de auto kon komen. De 30-jarige liep diverse kneuzingen op en is ter plekke door ambulancepersoneel onderzocht.

Culemborg

Zaterdag rond 13.45 uur reed een 31-jarige automobilist uit Culemborg op de Prijssestraat in de richting van de Triosingel. Door de laagstaande zoon werd de 31-jarige vermoedelijk verblind, waardoor hij in een bocht een voetgangster die op dat moment overstak niet zag. De vrouw, van 77 jaar uit Culemborg, werd geschept en kwam met haar hoofd tegen de voorruit terecht. De bestuurder heeft de vrouw in zijn auto opgevangen. Zij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

(10)

Laatst gewijzigd 22-11-2008 16:20 | © Regio Gelderland-Zuid |