Politie Brabant Zuid-Oost

Politie zoekt getuigen van gewapende overval

Eindhoven Gestel, 22-11-2008 o De politie zoekt getuigen van een gewapende overval. De overval vond plaats op zaterdag rond 11.45 uur in een antiekzaak aan de Hoogstraat.

Bedreiging

Rond dat tijdstip kwamen twee getinte mannen de antiekzaak binnen. De eigenaresse had een kennis op bezoek en deze kennis ging vanuit een andere ruimte in de winkel kijken wat de mannen wilden. Even later ging ook de eigenaresse naar voren.

Inmiddels waren nog drie getinte mannen de zaak binnen gekomen, die behoorden bij de eerste twee. Deze laatste drie droegen bivakmutsen.

De eigenaresse en de man werden vervolgens door deze daders naar de achter de zaak gelegen woonruimte gedirigeerd en onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp werd door de daders een een portemonnee met daarin een klein geldbedrag buitgemaakt.

Signalement

De daders zijn daarop gevlucht richting centrum in een vermoedelijk zwarte Volkswagen Golf. De vijf daders waren mannen met een donkere huidskleur, met een geschatte leeftijd variërend van 18 - 30 jaar. Zij waren gekleed in hiphop kleding.

Getuigen
De politie in Eindhoven is op zoek naar getuigen van de overval of mensen die iets gezien hebben dat er mogelijk mee te maken heeft. Zij kunnencontactopnemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of viaMeld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000