KNHS


Springruiter Pieter Koopmans dodelijk verongelukt 22 november 2008
Rechts is Pieter Koopmans

ERMELO (KNHS) - De in Fluitenberg bij Hoogeveen woonachtige Pieter Koopmans (2 juli 1984) is zaterdagochtend 22 november bij een ernstig verkeersongeval bij Wesepe, tussen Raalte en Deventer, om het leven gekomen. In een flauwe bocht raakte hij vermoedelijk als gevolg van de gladheid de macht over het stuur kwijt en botste frontaal op een hem tegemoet komende vrachtauto.

In 2002 maakte Pieter samen met Wim Vos, Suus Kuyten, Dennis Kuiper en Vincent Voorn deel uit van de goud winnende equipe van de junioren springruiters in het Duitse Hagen. In 2003 ging Pieter mee als reserve naar het EK, maar nu als Young Rider. In 2004 won Pieter met Lancelot niet alleen de finale van de Intervet Cup, maar ook in de eindstand werd hij eerste.

Pieter Koopmans, die voor een springruiter erg groot van postuur was, legde zich de laatste paar jaren toe op het bouwen van springparcoursen. Hij bleek daarvoor over veel talent te beschikken. Deze week was hij actief als parcoursbouwer in Luttenberg en oogstte veel lof voor de wijze waarop hij bouwde. "Ik heb tegen mijn broers Gerco en Ben gezegd dat ik eindelijk weer eens een zeer getalenteerde parcoursbouwer aan het werk heb gezien. De lijnen waren mooi en ook voor de jonge paarden waren het zonder uitzondering zeer smakelijke parcoursen die hij de ruiters en paarden voorschotelde", aldus Wim Schröder.

In Maastricht, waar dit weekeinde het JIM wordt verreden, werd vol ongeloof en verbijstering gereageerd door zijn collega ruiters. Enkele oudere wisten zich nog te herinneren dat vele jaren geleden de zeer getalenteerde Abe Koopmans ook bij een verkeersongeval om het leven kwam. Abe Koopmans was een broer van de vader van Pieter, Roel Koopmans.

Bestuur en medewerkers van de KNHS wensen de familie Koopmans zeer veel sterkte, niet alleen om dit verlies te verwerken, maar zeker ook om het te dragen.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Op de foto rechts Pieter Koopmans als parcoursbouwer (foto: www.melissen.net)