KNHS

terug

Adelinde Cornelissen wint dressuur in Maastricht 22 november 2008
Adelinde Cornelissen 1

1 | 2

Remmen en gas geven

MAASTRICHT (KNHS) - In de Kür op muziek, die op de zaterdagmiddag van het Maastrichtse JIM werd verreden, zegevierde Adelinde Cornelissen (Beilen) met Parzival op overtuigende wijze. Cornelissen zette in het goed met publiek bezette MECC de als tweede eindigende Hans Peter Minderhoud (Harskamp) met Exquis Escapado op bijna vier volle procenten achterstand.

"Het was voor mij toch nog steeds een beetje remmen en dan weer gas geven", meldde Cornelissen na haar gewonnen wedstrijd. De reden daarvoor is simpel. Haar Kür op muziek klopt niet. "Dat weet ik zelf ook wel dat de muziek soms niet helemaal klopte, maar ik heb voor Maastricht de muziek weer passend gemaakt, alleen nu bleek verdorie dat de CD zich niet liet afspelen, waardoor ik de oude Kür weer moest rijden waarvan de muziek het wel deed. Daardoor was het dus tijdens mijn Kür steeds weer remmen en gas geven".
De Nederlands kampioene in de dressuur, die in de Grand Prix een persoonlijk record scoorde van ruim 76%, werkt samen met Sjef Janssen hard aan een nieuwe Kür. "Toch ben ik best tevreden, wat Parzival bleef tijdens de eerste indoorwedstrijd van het seizoen lekker braaf. Dat betekent dat ik met veel vertrouwen komende week in Stockholm van start ga in de wereldbeker kwalificatie. Denk er om dat ik er dan voor zorg dat de CD met de op de huidige Parzival afgestemde kürmuziek het wel doet!".
Hans Peter Minderhout werd met Exquis Escapado tweede. De combinatie oogde met net iets te veel druk door de piste te dansen en met een fractie meer ontspanning had er voor deze combinatie meer ingezeten dan de huidige score van 74.80%. Jeannette Hazen (Neeroeteren -B.) reed met Nartan een goede Kür, die af en toe even de expressie mistte. Haar optreden in het Deense Odense was net iets flitsender. Wim Ernes, lid van de jury, was van mening dat de prestaties van bijna alle ruiters in de Grand Prix van een iets hoger gehalte waren dan in de Kür. "Op zich vreemd, want juist in de Kür kunnen de ruiters hun eigen lijnen kiezen om datgene waar hun paarden in excelleren uitgebreid voor het voetlicht brengen".

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Meer info zie: www.jumpingindoormaastricht.nl

Uitslag Kür:


1) Adelinde Cornelissen (Beilen) - Parzival - 76.650%
2) Hans Peter Minderhoud (Harskamp) - Exquis Escapado - 74.800%
3) Jeanette Haazen (Neeroeteren - Bel.) - Nartan - 74.450%
4) Anne van Uytert-Franssen (Heerewaarden) - I.P.S. Lucky Times - 71.000%
6) Marlies van Baalen (Brakel) - BMC Ojay - 69.850%

Uitslag Grand Prix:


1) Adelinde Cornelissen - Parzival - 76.083%
2) Edward Gal (Harskamp) - Sisther de Jeu - 71.458%
3) Hans Peter Minderhoud - Exquis Escapado - 71.458%
4) Jeanette Haazen - Nartan - 70.708%

5) Marlies van Baalen - BMC Ojay - 69.333%

6) Anne van Uytert-Franssen - I.P.S. Lucky Times - 67.416%

Foto's Adelinde Cornelissen door: www.melissen.net